Harta Paris - Harta interactiva a Parisului


Harta obiective turistice Paris

Pentru a folosi harta Parisului de mai jos puteti face zoom-in si out folosind butoanele de control, sau doar dati dublu click cu butonul stanga al mouse-ului pentru a apropia o zona si dublu click dreapta pentru o vedere mai de ansamblu a zonei. Pe harta interactiva a Parisului sunt marcate cele mai importante obiective turistice din oras si puteti printr-un singur click sa vizitati pagina special dedicata obiectivului turistic respectiv pentru a afla detalii despre acesta.

Harta Parisului cu obiective turistice contine toate atractiile din pagina noastra dedicata obiectivelor din Paris.

Harta arondismentelor din Paris

Parisul este impartit in 20 de zone numite arondismente. Arondismentele sunt denumite dupa numarul pe care il poarta. Daca este cunoscut codul postal al unei adrese din Paris atunci este foarte usor sa ne dam seama in ce arondisment se afla adresa respectiva deoarece ultimile doua cifre ale codului postal reprezinta arondismentul (ex: 75005 - este un cod postal din arondismentul 5). Mai jos puteti vedea o harta a Parisului in care sunt marcate arondismentele. Dupa cum se poate observa din harta de mai jos, diviziunile Parisului sunt pozitionate in forma de spirala. Pentru mai multe detalii vizitati pagina dedicata Arondismentelor din Paris.

Harta metroului din Paris

Pentru a calatori cu metroul in Paris puteti cumpara bilete individuale sau cartele de 10 calatorii (Carnet). Daca stati in Paris pentru mai multe zile v-ar putea interesa "Carte Orange", care este un abonament valabil de luni pana duminica ( veti avea nevoie de o fotografie pentru acest tip de abonament ). Pretul biletelor pentru Metrou si RER difera in functie de distantele parcurse dar in partea centrala a Parisului costul lor este acelasi. Bieltele de Metrou in aceasta zona centrala sunt valabile si pentru liniile RER. Mai jos este harta metroului din Paris.