Cartierul Defense din Paris


La Defense este un cartier nou unde se gasesc multe cladiri moderene de birouri. In Defense puteti admira zgarie-nori in mai multe forme precum si multe constructii facute din geamuri si otel.

De asemenea, tot in Defense este si Arcul din Defense, o cladire inalta sub forma unui cub gol care are o platforma de observatie. Intrarea este 7.5 € fiind incluse in pret si cateva expozitii ale unor artisti contemporani mai mult sau mai putin cunoscuti.

Arcul din La Defense din Paris
Arcul din Defense

Arcul din Defense a fost construit la initiativa fostului presedinte francez Mitterrand, care a dorit o versiune demna de secolul XX a Arcului de Triumf. Cu toate acestea design-ul arhitectului danez Otto van Spreckelsen aduce mai mult cu un cub decat cu un arc triumfal. Are 106 metri iar partile laterale sunt spatii de birouri.

Cartierul Defense din Paris
Cartierul Defense din Paris

Langa arc se afla mall-ul “Quatre temps” care, in momentul in care a fost construit a fost cel mai mare mall din Europa.

Tot in Defense se gaseste si cladirea care a detronat Turnul Montparnasse din pozitia de cea mai inalta cladire din Franta, Tour First. Aceasta din urma a fost finalizata in 2011 si masoara 231 de metri inaltime.

Transport:
Metrou: Grande Arche de la Defense (linia 1), Esplanade de la Defense (linia 1)
RER : linia A

Vizualizari: 2660