Parcul Buttes-Chaumont din Paris


In Paris exista o multime de parcuri amenajate in cele mai variate feluri; de la cararile superbe din Gradinile Tuileries la micile lacuri din Jardin du Luxembourg. Insa pentru cei care se afla in cautarea unui parc mai putin formal, o zona verde mai putin cunoscuta, exista un loc unde cu siguranta trebuie sa mergeti. Acesta se cheama Parc des Buttes-Chaumont si este situat in Belleville. De multe ori este ocolit de turistii care doresc sa nu se indeparteze prea tare de zona centrala, insa aceasta nestemata din arondismentul 19 este in mod sigur unul dintre locurile cu un aer aparte, unul dintre acele locuri care fac parte din magia Parisului.


Parcul Buttes Chaumont din Paris
Parcul Buttes Chaumont din Paris

Parcul Buttes Chaumont este un loc unde copiii pot alerga pe iarba si se pot bucura de aer curat. Exista si trei sau patru restaurante si terase, ceea ce face din Buttes Chaumont un loc excelent pentru cateva ore de relaxare.

Scurt istoric al Parcului Buttes-Chaumont din Paris

Parcul si-a luat numele de la dealul defrisat (chauve-mont) care se gasea odinioara aici. A fost pentru o perioada locul de unde se extragea calcar si piatra pentru a ridica multe dintre cladirile din Paris. Locul acorperit de parcul din zilele noastre era intr-o perioada o adevarata groapa de gunoi, un loc unde erau deversate toate deseurile din oras si unde erau aruncate animalele moarte. Din fericire insa toate acestea s-au schimbat in secolul al 19-lea. Sub domnia lui Napoleon al III-lea, care a facut o mica obsesie din a decora Parisul cu spatii verzi, chauve-mont a fost ales ca loc pentru un nou parc de dimensiuni impresionante.

Lacul artificial ce a fost facut odata cu amenajarea parcului inconjoara o mica insula centrala. Acest lac este plin de peste si atrage o multime de specii de pasari ce pot fi admirate in timpul plimbarii prin parc.

Pentru amenajarea parcului a fost nevoie sa fie aduse tone de pamant pentru a umple golurile lasate de cariera de piatra. Apoi s-a folosit dinamita din belsug pentru a da forma dorita terenului. Exista astazi un deal inalt de 50 de metri, o grota si diferite arcade. In varful dealului exista o zona de unde poate fi admirat intregul parc. Aceasta zona de belvedere este inspirata de Templul Roman al zeitei Vesta din Italia. Din templu se poate admira cartierul Montmartre si cupolele albe de la Biserica Sacre-Coeur.

Templul din Parcul Buttes Chaumont
Templul din Parcul Buttes Chaumont

Podul suspendat din parcul Buttes-Chaumont.

La templu se poate ajunge cu ajutorul unor poduri. Intre acestea se numara si un pod suspendat lung de 60 de metri situat la 20 de metri deasupra lacului. Acest pod, nu este doar frumos si face o placere din traversarea lacului spre templu, insa are si o istorie foarte interesanta. Podul suspendat din Parcul Buttes-Chaumont a fost construit chiar de Gustave Eiffel, cel care a fost un celebru constructor de poduri cu multa vreme inainte de a ridica turnul care ii poarta numele.

Podul suspendat din Parcul Buttes Chaumont
Podul suspendat din Parcul Buttes Chaumont

Informatii utile despre Parcul Buttes-Chaumont

Transport:
Metrou – statiile Buttes Chaumont sau Botzaris, Autobuz linia 7B

Adresa:
Intrarile principale sunt prin Rue Botzaris nr 1, Rue Manin nr 2, Rue de Crimee nr 55 si Avenue Simon Bolivar nr 42

Orar:
e deschis de la 7 dimineata la 9 seara. Pe timpul verii este deschis non-stop

Sunt patru zone din parc unde se ofera acces gratuit la o retea de internet wireless

Vizualizari: 841