Muzeul d'Orsay din Paris


Cladirea care gazduieste Muzeul d'Orsay este o fosta gara, Gara d’Orsay, construita la timp pentru Expozitia Universala din anul 1900. Gara a fost punctul final al cailor ferate din sud-vestul Frantei pana in anul 1939, cand peroanele sale au devenit prea mici pentru noile trenuri ce intrasera in circulatie. A continuat sa fie folosita pentru trenuri regionale mai mici iar o parte din ea a devenit oficiu postal in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Muzeul d'Orsay din Paris - Exterior
Muzeul d'Orsay din Paris - Exterior

Guvernul Francez a decis in anul 1977 sa transforme gara in muzeu. Lucrarile de reamenajare au durat destul de mult si au presupus construirea a peste 20000 de metri patrati noi pe patru etaje. Muzeul a fost inaugurat de presedintele Francois Mitterrand la data de 1 Decembrie 1986.

Muzeul d'Orsay din Paris - Interior
Muzeul d'Orsay din Paris - Interior

Muzeul d’Orsay se afla pe malul stang al Senei si ofera spre vizionare multe picturi, sculpturi, mobila si fotografii dar este probabil cel mai mult cunoscut pentru colectia sa deosebita de capodopere impresioniste ale unor pictori cum ar fi Renoir, Monet sau Cezanne.

Orar:
9.30 AM - 6:00 PM
9.30 AM - 9:45 PM in zilele de joi.
Luni - inchis
Ultimile bilete se vand la 5:00 PM ( 9:00 PM in zilele de joi ).
Muzeul este inchis in zilele de 1 Ianuarie, 1 Mai si 25 Decembrie.
Pentru grupuri mari de turisti trebuiesc facute rezervari in prealabil. Accesul se face prin poarta A pentru cei fara bilete si prin poarta C pentru acces prioritar al celor care au deja bilete, abonamente sau permise de intrare.

Preturi:
9.00 € - acces la colectiile permanente si expozitii.
7.00 € - pt cei intre 18 si 30 de ani; pentru oricine dupa ora 4:15 PM (exceptie joi - de la 6:00 PM)
Gratuit - sub 18 ani, persoane cu handicap si un insotitor, studenti si profesori la arte, jurnalisti si critici de arta, ghizi.
In prima zi de duminica din fiecare luna accesul este gratuit pentru toata lumea.

Adresa:
Rue de Bellechasse 1, Arondismentul 7, Paris

Transport:
Solferino (M12), Musee d'Orsay (RER C)

Vizualizari: 1134