Muzeul Orangerie din Paris


Cladirea Muzeului Orangerie are multe ferestre imense, principala sa destinatie obisnuind sa fie gazduirea portocalilor pe timpul iernii. Ulterior a devenit un depozit bine echipat, a oferit chiar camere de locuit soldatilor mobilizati in Paris, a fost un loc de desfasurare a unor competitii sportive, evenimente muzicale si patriotice, a gazduit numeroase expozitii de arta, industrie, horticultura si concursuri canine.

Musee de l'Orangerie din Paris
Musee de l'Orangerie din Paris

Muzeul Orangerie contine lucrari ale lui Cezanne, Renoir, Picasso, Rousseau, Matisse, Derain, Modigliani, Soutine, Utrillo si Laurencin. In anul 1922, Monet a donat 8 tablouri gigantice (2x6 m) reprezentand Lilieci de apa, poporului francez. Tablourile au fost expuse in camera ovala din cadrul muzeului, unde peretii ovali puteau sustine tablourile grele. Cele mai cunoscute orangerii din Europa sunt cele de la Castelul Versailles, de la Palatul Schonbrunn din Viena, din Potsdam (Germania) si din Margam Park (Tara Galilor).

Adresa:
Musée de l’Orangerie
Jardin des Tuileries 75001 Paris

Transport:
Metrou: 1, 8, 12, Concorde
RER: Linia C Invalides, Musée d'Orsay
Autobuz: 24, 42, 52, 72, 73, 84, 94, Concorde

Orar:
Este deschis in fiecare zi de la ora 9:00 la ora 18:00 mai putin martea, pe 1 mai si pe 25 decembrie.

Preturi:
Taxa de intrare este de 7.50 €
Redus 5.5 €.
Intrare libera in prima duminica din fiecare luna.
Sunt disponibile si ghiduri audio la pretul de 5.00 € in mai multe limbi de circulatie internationala (franceza, engleza, germana, spaniola, italiana, japoneza si chineza).

Vizualizari: 1310