Primaria Parisului - Hotel de Ville de Paris


Primaria Parisului ( Hôtel de Ville de Paris ) a fost centrul vietii politice din Paris timp de cateva secole bune. Cladirea primariei ce dateaza din secolul 16 a fost reconstruita dupa ce a luat foc in timpul revolutiei pariziene din 1870.

Primaria Parisului
Primaria Parisului

In Evul Mediu, condamnatii la moarte erau spanzurati in piata din fata primariei. In ziua de astazi piata este mult mai pajnica si decorata cu fantani. Hotel de Ville se afla destul de aproape de Centrul Pompidou si de Ile de la Cite. Pe langa faptul ca aici isi are biroul primarul Parisului, cladirea mai gazduieste si o serie de evenimente si receptii. Cladirea a suferit unele schimbari majore de-a lungul timpului. In 1835 doua noi aripi au fost construite sub supravegherea prefectului Parisului. Aceste doua aripi au fost unite printr-o galerie ce a ars complet in 1871. Reconstructia s-a dorit a fi o copie fidela a cladirii distruse in timpul rebeliunii. Noua cladire a primariei a fost inaugurata oficial in 1882.

Primaria Parisului
Primaria Parisului de pe malul Senei

In apropiere exista si un magazin numit dupa primarie - Bazar de l'Hôtel de Ville. Turistii care vin sa vada cladirea primariei Parisului, pot vizita si biserica St-Gervais-et-St-Protais aflata in apropiere. Cel mai bun mod de a ajunge la Primaria Parisului este cu metroul. Pe langa arhitectura deosebita a cladirii turistii se pot bucura si de diferite manifestari pe care aceasta le gazduieste destul de frecvent.

Adresa:
Place de l'Hôtel de Ville 4, Arondismentul 4

Transport:
Metrou: Hôtel de Ville (M1, M11)

Vizualizari: 1887