La Conciergerie si Sfanta Capela


Conciergerie si Sfanta Capela includ ramasitele celui mai vechi palat regal francez (Palatul Orasului),care a fost transformat intr-o inchisoare in sec al XIV-lea (a fost prima inchisoare din Paris in 1391). Locul a fost ales de Filip cel Frumos la inceputul secolului al XIV-lea pentru a construi un palat care sa simbolizeze puterea sa, descris la vremea aceea ca fiind unul din cele mai impresionante palate ale Evului Mediu. 

La Conciergerie si Sfanta Capela
Podul Alexandru al III-lea din Paris

La sfarsitul secolului al XIV-lea, regele a abandonat Palatul Orasului in favoarea Palatului Luvru, lasand cladirea sa fie administrata de Parlament si numind-o "La Conciergerie", urmand ca o parte din cladire sa fie transformata in inchisoare.

Capela, a fost construita in acelasi loc unde a fost si celula Mariei-Antoaneta, camera doamnelor si dressingul. Conciergerie se afla pe Ile de la Cite, langa Notre-Dame, acolo unde, in timpul revolutiei franceze, barbati si femei erau inchisi pentru a-si astepta sentinta la moarte ce era pusa in aplicare in piata Concorde unde erau decapitati.

Orar:
Conciergerie este deschisa intre orele 10:00 si 17:00 (18:00 intre aprilie si septembrie)

Transport:
Metrou: Cite (linia 4), Chatelet (linia 1)
Autobuz: 21, 24, 27, 38, 58, 81, 85
RER: linia B si C

Preturi:
Pretul unui bilet de intrare este de 6.50 €
Redus: 4,50 €
Pentru grupuri de turisti pretul unui bilet este de: 5,30 €

Adresa:
Quai de l'Horloge 1, Arondisementul 1

Vizualizari: 705