Parc de la Villette din Paris


Parc de la Villette, Paris - relaxare in aer liber

Situat in partea de nord a orasului Paris, in arondismentul 19, Parc de la Villette este o locatie incantatoare ce ofera o serie intreaga de atractii si posibilitati de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie.

Parc de la Villette - Canalul l'Ourq
Parc de la Villette - Canalul l'Ourq

Ghidurile turistice despre Paris, in marea lor majoritate mentioneaza Parc de la Villette dar remarca de cele mai multe ori ca este foarte putin vizitat, in mare parte datorita situarii sale la marginea orasului. Desi in apropiere se afla si Parc des Buttes-Chaumont care este mult mai incantator, Parc de la Villette merita si el o vizita in principal datorita atractiilor culturale ce se gasesc aici.

Parc de la Villette - cel mai mare parc din Paris

Fiind cel mai mare parc din Paris, cu o suprafata de 25 de hectare, Parc de la Villette a fost proiectat de Bernard Tschumi, profesor la cele mai prestigioase scoli de arhitectura din lume printre care se numara Princeton si Columbia.

Parc de la Villette beneficiaza de multe spatii foarte ample numite de localnici „prairies” care sunt extrem de populare pentru picnic-uri si diferite jocuri in aer liber. Aceste zone deschise ofera o serie de privelisti deosebite ale Canalului de l’Ourq care traverseaza parcul. Pe perioada verii, in zona numita Prairie du Triangle, se organizeaza destul de des un cinematograf in aer liber unde sunt proiectate filme celebre.

Gradinile tematice din Parc de la Villette

Zece gradini tematice se gasesc in interiorul parcului printre care se numara, Gradina Dragonului, Gradina Oglinzilor si Gradina Bambusului. Multe dintre ele sunt decorate cu „follies”, o serie de cladiri proiectate a avea un rol strict ornamental. Exista 35 de astfel de follies, raspandite prin intregul parc.

Turistii pot vizita si Sala Mare, un fost grajd, refacut de arhitectii Bernard Reichen si Philippe Robert, transformat acum intr-un centru cultural si sala de spectacole. Aici se organizeaza destul de frecvent o serie intreaga de spectacole si concerte. In partea de sud a parcului se gaseste Cite de la Musique, unde se afla o alta sala de concerte dar si biblioteca, un muzeu, un conservator si niste studiouri muzicale.

Marea majoritate a turistilor se duc in Parc de la Villette pentru a vizita cel mai mare muzeu de stiinte din Europa, Cite des Sciences et de l’Industrie (Orasul Stiintei si Industriei). Cite, asa cum este numit, a fost proiectat de arhitectul Adrien Fainsilber si este construit in principal din sticla si fier. A fost deschis in 1986 si include un planetarium si multe expozitii un turistii pot atinge exponatele si pot vedea de aproape o serie intreaga de obiecte legate de stiinta si inginerie. In fata cladirii principale se gaseste La Geode, o structura de 34 de metri inaltime, ce gazduieste un cinematograf Imax cu 370 de locuri. Un alt muzeu din parc ce se afla in apropiere de Imax este Arhonaute, un submarin din anii 1950 ce se afla langa Muzeul Marinei.

Parc de la Villette - La Geode
Parc de la Villette - La Geode

Informatii utile despre vizita in Parc de la Villette

Adresa:
Avenue Jean-Jaures, Ile-de-France, Paris, Franta, 75019.

Orar:
Deschis zilnic, tot anul, 24 de ore pe zi.

Tarif:
Intrarea este libera.

Transport:
Metrou statia Port de Pantin.

Vizualizari: 1878