Viena Card


Ce este Viena Card?

Viena Card (Viena Pass) este un card cu ajutorul caruia puteti beneficia de reduceri in peste 210 locatii incluse in program. Cei care achizioneaza acest card beneficiaza si de transport gratuit cu metroul, autobuzele si tramvaiele timp de 24, 48 sau 72 de ore de la prima activare, in functie de cardul achizitionat. Viena Card este biletul tau pentru a descoperi Viena in toata splendoarea ei.

Ce primesc cu Viena Card?

Posesorii de Viena Card beneficiaza de reduceri pentru intrarea la un numar important de muzee din Viena printre care se numara: Muzeul Albertina (16% reducere), Palatul Belvedere (16% reducere), Muzeul Ceasurilor (50% reducere), Casa Muzicii (20% reducere), Palatul Imperial Hofburg (8-10% reducere), Scoala Spaniola de Calarie (8% reducere), Palatul Schonbrunn (discount-uri speciale in functie de atractiile vizitate).

Pe langa reduceri la intrarile in muzee si obiective turistice, posesorii de Viena Card primesc reduceri si la o multime de restaurante si cafenele. Reducerile pot fi foarte consistente (pana la 25%) sau pot consta intr-o bautura gratuita sau o oferta speciala.

In program sunt incluse si o serie de magazine unde posesorii de Viena Card primesc reduceri consistente la cumparaturile facute. Magazinele incluse in program sunt in general magazine de bijuterii, cadouri, suveniruri, portelanuri sau argintarie.

Daca aveti de gand sa mergeti la teatru sau la diverse spectacole atunci puteti beneficia cu ajutorul Viena Card si de reduceri la astfel de manifestari iar daca doriti sa inchiriati masina de la AVIS atunci veti beneficia de o reducere de 20%.

La achizitionarea Viena Card veti primi si o carte de 120 de pagini care contine cupoanele de reduceri si instructiuni de folosire pentru acest card.

Transport gratuit in Viena cu Viena Card

Cu Viena Card veti beneficia de transport gratuit in oras cu orice mijloc de transport in comun timp de 72 de ore de la prima validare. Desi dupa 72 de ore cardul nu va mai functiona pe mijloacele de transport in comun puteti beneficia de reducerile la muzee si atractii turistice si in ultima zi de validitate.

Pe langa transportul gratuit in oras veti beneficia si de o reducere la transportul cu trenul de la Aeroport pana in centrul orasului. Cu Viena Card biletul costa numai 7.50 € (in mod normal aceasta calatorie costa 10 €. Biletul de autobuz de la Aeroport in centrul orasului costa cu Viena Card numai 5 € (in mod normal costa 6 €).

De unde cumpar Viena Card?

Viena Card este disponibil la hoteluri si la Centrul de informare turistica de la Albertinaplatz care este deschis zilnic intre orele 9:00 si 19:00. Cardul poate fi cumparat si de la punctul de informare turistica din Aeroportul International Viena. Acest punct turistic este deschis zilnic de la 6:00 la 23:00. Viena Card se mai gaseste si la punctele de vanzare si informare ale transportului in comun (Stephansplatz, Karlsplatz, Westbahnhof si altele).

Cat costa Viena Card?

Cardul valabil pentru 24, 48 sau 72 de ore poate fi cumparat la pretul de €13.90, €21.90 sau €24.90.