Catedrala Sf Stefan din Viena - Stephansdom


Catedrala Sf Stefan (Stephansdom) a supravietuit multor razboaie si a devenit simbolul libertatii Vienei. Cladirea in stil gotic a fost construita in anul 1147 dar acoperisul sau din tigla sub forma de diamant, care o face si atat de deosebita de alte catedrale celebre a fost adaugat in anul 1952.

Catedrala Sf Stefan a fost subiectul multor carti, poze si studii. Unicitatea catedralei precum si multitudinea de detalii fac din catedrala Sf Stefan, o comoara a arhitecturii.

Catedrala Sfantul Stefan din Viena Catedrala Sfantul Stefan din Viena

Altarele, arcadele, turnurile, imaginile, fiecare detaliu are scopul si istoria sa. Clopotul catedralei este unul din cele mai mari din lume si a fost facut din fierul obtinut dintr-un tun capturat de la turci in anul 1683. Clopotul rasuna in fiecare an in oras anuntand venirea Anului Nou. Catedrala Sf Stefan a fost de cateva ori distrusa de foc spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Dar pentru ca toata lumea a dat o mana de ajutor, catedrala a fost reconstruita in doar sapte ani: emblema Austriei si simbolul identitatii austriace a renascut inca o data din propria-i cenusa.

Inaltul turn gotic al Catedralei Sfantul Stefan din Viena masoara 137 de metri inaltime.

Cu aproape trei milioane de vizitatori pe an, Catedrala Sf Stefan este atractia numarul unu in oras. Puteti urca si pe catedrala: turnul sudic sau turnul nordic (Pummerin).

Preturi:
Pana in varful turnului sudic trebuiesc urcate 343 de trepte, iar taxa este de 4.00 € pentru adulti, 2.00 € pentru tinerii intre 15-18 ani si 1.50 € pentru copii intre 6-14 ani.
Pentru a urca in turnul nordic (Pummerin) trebuie sa platiti o taxa de 5.00 € pentru adulti, 2.00 € pentru copii si tineri intre 6-14 ani si 0,5 € pentru copii mai mici de 6 ani insotiti de parinti.

Orar:
Este deschis de luni pana sambata
Programul este din aprilie pana in octombrie de la ora 8:30 la 17:30, in lunile iulie si august intre 8:30 si 18:00 iar intre noiembrie si martie intre 8:30 si 17:00.

Adresa:
Stephansplatz, Viena, Austria

Transport:
Autobuz: 1A, 2A or 3A
Metrou: Stephansplatz

Vizualizari: 1686