Shopping in Viena


Pentru multi romani cumparaturile la Viena tind sa devina un obicei. Tot mai multi romani isi organizeaza vacante speciale pentru shopping in capitala Austriei. Multitudinea de mall-uri, centre de shopping si magazine de firma care imbina perfect eleganta si modernismul fac din scena comerciala a Vienei una irezistibila pentru multi turisti.

Mariahilferstrasse detine recordul de cea mai lunga strada de shopping din Austria. Aici veti gasi probabil cea mai mare varietate de magazine; aproape toate firmele care se respecta au magazine pe aceasta strada celebra. Tot aici se gasesc si doua centre comerciale mari: Gerngross si EuroCenter. Pe langa magazine sunt prezente si o multime de restaurante, cafenele si fast food-uri care va pot face iesirea la cumparaturi si mai placuta.

Shopping City Sud, sau prescurtat SCS este un complex de magazine situat in afara orasului la aproximativ 10 km. Aici puteti gasi peste 350 de magazine si aproape orice ati putea cauta sa cumparati. Pentru a ajunge la SCS, puteti luat autobuzul IKEA care pleaca din fata Operei de Stat din Viena sau trenul.

Shopping la Parndorf langa Viena
Shopping la Parndorf langa Viena

Pe autostrada care face legatura dintre Viena si Budapesta se gaseste un complex de magazine  extrem de cunoscut Designer Outlet Parndorf. Exista autobuze din Viena care aduc cumparatorii pana aici dar acestea merg numai in weekend. In restul saptamanii daca doriti sa va faceti cumparaturile la Parndorf trebuie sa mergeti cu masina personala. In Designer Outlet Parndorf veti gasi peste 150 de magazine care ofera peste 600 de marci.

Este inchis duminica si in zilele de sarbatoare. In rest este deschis de la 9:30 la 19:00 de luni pana vineri, iar sambata de la 9:00 la 18:00. Pentru cei ce apreciaza hainele de calitate si pun pret pe felul in care se imbraca, Parndorf Designer Outlet poate reprezenta o destinatie ce nu trebuie ratata. Aici gasiti in general haine scumpe la jumatate de pret. Pentru cei care se multumesc sa aprecieze aspectul practic al hainelor, o calatorie la Parndorf s-ar putea sa nu fie ceva ce si-ar putea dori. Probabil nu se vor bucura sa plateasca "doar" 300 de euro pe o geaca de 5-6 sute de euro.

Austria este tara cu cele mai multe sarbatori oficiale din Europa, iar in zilele de sarbatoare toate magazinele sunt inchise. De aceea este indicat sa va interesati exact de zilele libere inainte de a programa o excursie sau o anumita zi pentru cumparaturi.