Mariahilferstrasse din Viena


Maria Hilf este in sectorul 6 din Viena si foarte aproape de centrul orasului. Este o zona foarte populata cu multe cladiri rezidentiale. Pe langa Universitatea tehnologica din Viena, in Maria Hilf puteti gasi si Conservatorul Franz Schubert. Shopping-ul la Viena este un motiv de city-break in sine si Mariahilferstrasse este una dintre destinatiile pe care iubitorii de cumparaturi nu le pot rata sub nicio forma.

Mariahilferstrasse din Viena Mariahilferstrasse din Viena

In partea de nord a cartierului se afla Mariahilferstrasse, cea mai importanta strada de cumparaturi. Ea este impartita in doua parti: partea interioara si cea exterioara. Reputatia de cea mai importanta strada de shopping din Austria se datoreaza mai ales partii interioare (Innere Mariahilferstrasse). Aici puteti gasi multe magazine precum: Esprit, C&A, Clinique, Nike, Salamander, Swarovski, Tom Tailor, Zara, Samsonite, Only, Levis, Humanic, H&M, Jones, L’Occitane, New Yorker, Orsay, Pimkie, Puma, Promod, Swatch, etc. Aglomeratia si densitatea mare de centre comerciale si magazine se datoreaza si faptului ca zona este bine pozitionata fata de magistrala U3 de metrou. Partea exterioara poate fi explorata cu tramvaiul, dar multitudinea de magazine ce se gasesc in partea dinspre interiorul orasului lipseste. Pe de alta parte aceasta zona este foarte cunoscuta pentru prostitutia ilegala.

Mariahilferstrasse a suferit modificari importante in anii 90 cand s-a construit si metroul care sa o deserveasca. Au fost construite trotuare late de zece metri pe ambele parti si au fost plantati copaci. In perioada sarbatorilor de iarna Mariahilferstrasse este transformata in zona pietonala pentru a permite milioanelor de oameni sa isi faca cumparaturile. Mariahilferstrasse se afla foarte aproape de Cartierul Muzeelor din Viena (Museumquartier).

Vizualizari: 7221