Opera de Stat din Viena


Opera de Stat din Viena (Wiener Staatsoper) este una dintre cele mai importante opere din lume si locul unde sunt prezentate o mare varietate de specatacole de opera si balet la cel mai inalt nivel artistic.

Situata in districtul 1 al Vienei, la capatul de sud al Karntnerstrasse, Opera este unul dintre motivele pentru care Viena este un oras european atat de important din punct de vedere cultural. Cladirea Operei din Viena este un obiectiv turistic din punct de vedere artistic dar si arhitectural. A fost construita intre 1861 si 1869 de catre arhitectii August von Sicardsburg si Eduard van der Null.

Opera de Stat din Viena Opera de Stat din Viena

Din punct de vedere artistic, Opera din Viena are o reputatie foarte buna in toata lumea pentru reprezentatiile de o inalta calitate dar este foarte cunoscuta si datorita Orchestrei Filarmonice din Viena. O seara la Opera in Viena este probabil unul din cele mai impresionante evenimente la care un turist poate asista in capitala Austriei.

Cladirea Operei in sine aduce ca stil arhitectonic cu stilul Italian Renascentist, acest curent cultural a insemnat foarte mult pentru arta si muzica. Primele spectacole de Opera, au fost scrise si puse in scena in Italia in timpul secolului al XVI-lea. Loja dinspre bulevardul Ring, simbolizeaza deschiderea Operei catre publicul sau si este impodobita cu simboluri ale unor opere celebre cum ar fi “Flautul Fermecat” al lui Mozart, realizate de pictorul Moritz von Schwind. Multe dintre statuile si decoratiunile din interior, accentueaza caracterul festiv al Operei de Stat din Viena.

Muzeul Operei de Stat din Viena, ofera mai multe informatii despre istoria institutiei si reuseste sa-i farmece cu adevarat pe iubitorii operei ca stil muzical si manifestare artistica.

Adresa:
Muzeul este situat la urmatoarea adresa: 1., Hanuschhof Hanuschgasse / Goethegasse 1.

Orar:
Este deschis de marti pana duminica de la 10:00 la 18:00.

Preturi:
Bilet normal: 3 €
Bilet combinat cu ghid audio: 6.5 €
Bilet combinat cu ghid audio si acces la Muzeul Teatrului: 8 €
Bilet combinat cu Muzeul Teatrului: 4.5 €

Transport:
Metrou: Karlsplatz (U1, U2, U4)

Vizualizari: 1147