Karlskirche din Viena


Karlskirche sau Biserica Sfantul Carol este una din cele mai frumoase si mai interesante cladiri. Din ordinul imparatului a fost proiectat acest edificiu baroc deosebit pentru a reprezenta Imperiul Habsburgic. In anul 1713, Viena a fost lovita de ciuma iar Imparatul Carol al VI-lea a facut un juramant de a construi o biserica daca Viena va scapa de aceasta boala cumplita. In anul 1715 rugaciunile au fost ascultate, iar constructia bisericii a inceput, ea fiind terminata 22 de ani mai tarziu in anul 1737.

Karlskirche din Viena Karlskirche din Viena

Karlskirche combina elemente arhitecturale din Grecia antica (cele doua arcade de o parte si de alta a bisericii), din Roma antica (cele doua coloane), si din barocul contemporan vienez (domul si turnurile). Forma bisericii nu a mai fost copiat si este privit ca pe o curiozitate arhitecturala. Dar asta ii da un interes mai mare printre celelalte biserici baroce din Austria si este un loc aproape magic mai ales cand este luminata noaptea. Fara indoiala cele mai interesante aspecte ale bisericii sunt cele doua coloane fiind inspirate din Columna lui Traian din Roma. Interiorul bisericii este mult mai conventional decat exteriorul.

Preturi:
Pentru a avea acces in interior trebuie sa platiti o taxa de 4.00 € pentru adulti, 2,50 € pentru copii intre 6-18 ani si este gratis accesul copiilor sub 6 ani.

Orar:
Biserica este deschisa de luni pana vineri intre ora 7:30 si 19:00, sambata intre ora 8:30 si 19:00 si duminica intre ora 9:00 si 19:00.

Transport:
Metrou: liniile U1, U2 sau U4, statia Karlsplatz
Autobuz: liniile 59A, 4°, statia Karlsplatz
Tramvai: liniile 1, 2, D, J, statia Karlsplatz

Adresa:
Kreuzherrengasse 1 1040 Wien, Austria

Vizualizari: 2160