Top 10 cele mai bune restaurante din Roma


Putine sunt orasele din lume care au reusit sa se reinventeze de atatea ori de-a lungul a mii de ani, asa cum a reusit sa faca Roma. Iar din acest proces continuu de evolutie, bucataria traditionala romana nu a fost nici ea exceptata. De aceea a numi un restaurant clasic in Roma este un epitet ce poate deveni foarte usor inutil. Credeti ca daca un restaurant are 80 de ani de cand si-a deschis portile poate fi considerat unul cu traditie? Atunci cum il numiti pe cel care s-a inaugurat acum 500 de ani? Aveti impresia ca ati gasit cea mai buna inghetata din lume? Gustati din inghetata de la magazinul de langa si apoi incercati sa decideti care e mai buna! Cu o oferta de restaurante atat de bogata ca cea din Roma, este imposibil sa spui ca un anume restaurant este cel mai bun, insa exista cateva care se deosebesc de restul si pe care ar trebui sa le incercati daca aveti ocazia. Asadar va prezentam mai jos topul nostru de restaurante din Roma care va pot oferi o masa pe care nu o veti uita prea curand.

La Pergola Via Alberto Cadlolo 101, 00136 Roma.

Restaurantul La Pergola din Roma

Daca vreti sa mergeti pe ideea totul sau nimic, atunci acesta este localul pe care trebuie sa-l incercati. Este singurul restaurant cu trei stele Michelin din Roma. Merita sa mergeti aici fie si numai pentru privelistea de pe Hotel Cavalieri. Oferta culinara a lui Heinz Beck, cel care conduce restaurantul inca din 1994, este menita sa faca pe oricine sa uite ca plateste o mica avere pentru mancarea servita aici. Puteti alege din meniurile prix fixe de degustare, cu 10 sau 7 feluri care includ foie gras cu fructe de padure, sparanghel alb cu pesto si calamar si tortellini de iepure. Meniul de 10 feluri costa 260 €, iar o friptura cu garnitura de legume pentru doua persoane 98.0 €


Pinsere Via Flavia 98, 00187 Roma.

Restaurantul Pinsere din Roma

Aici aveti ocazia sa mancati pizza in mod traditional: in picioare si servita direct din cuptor. In acest local se face pinse, un produs de panificatie care exista doar in Roma si care de multe ori este recunoscut ca fiind prima forma de pizza. Pinsere este locul unde va puteti opri pentru a servi ceva diferit de toate celelalte pizza din Roma. Exista o multime de toppinguri pentru toate gusturile, inclusiv unele traditionale din ricotta, smochine si miere. Insa nu aveti cum sa dati gres daca alegeti o pinse cu ansoa sau zucchini.


Settimio al Pellegrino Via del Pellegrino 117, 00186 Roma

Settimio al Pellegrino

Daca va aflati in cautarea unei trattoria care a fost deschisa de aproape un secol, atunci trebuie sa mergeti in acest local. Nu veniti cu idei clare despre ce vreti sa mancati; meniul vine direct de la bucatarie in fiecare zi si veti vrea sa incercati ce va recomanda ospatarii. Daca nu vorbiti italiana, incercati sa mergeti aici cu cineva care stie limba. In acest restaurant va puteti astepta la mancare italiana traditionala si la o atmosfera ospitaliera pe masura.


Piperno Via Monte dè Cenci 9, 00186 Roma

Piperno

Acest restaurant istoric este deschis inca din 1860 si este aproape ascuns fiind situat intr-o curte din cartierul evreiesc. Cand mergeti sa mancati aici veti simti ca faceti o calatorie in timp. Bucurati-va de un pahar de vin in timp ce serviti specialitati romane ca carciofi alla giudia – anghinare prajite in stil evreiesc, sau fiori di zucca ripieni e fritti – zucchini umpluti si prajiti. Relaxati-va in aer liber departe de zgomotul din oras sau puteti alege sa serviti masa in interiorul frumos ornat. Oriunde veti alege sa stati veti avea parte de o experienta autentic romana.


Fata Morgana prin toata Roma

Inghetata este o necesitate in Roma. Si atunci cand una dintre cele mai bune gelaterii are mai multe locatii, inseamna ca nu va veti afla niciodata prea departe de bucuria unei inghetate autentic italiene. Fata Morgana are un numar inimaginabil de ingrediente proaspete si numeroase tipuri de inghetata din care puteti alege. Fie ca veti merge spre o alegere clasica cum ar fi inghetata de ciocolata sau ca veti inclina spre o varietate cu fructe de sezon, nu aveti cum sa dati gres.

Pizzeria da Remo Piazza di Santa Maria Liberatrice 44, 00153 Roma

Cand va aflati in Roma trebuie sa incercati pizza cu blat subtire si crocant, iar acest restaurant are un cuptor pe lemne si o atmosfera agitata si plina de voie buna. Comandati o pizza margerita traditionala cu un topping de mozzarella bufala sau wurstel sau incercati specialitatile casei cu ciuperci, vinete si carnaciori. Pe langa pizza, mai puteti incerca si alte mancaruri traditionale romane cum ar fi arancini, niste chiftelute de orez.

Tratoria Perilli Via Marmorata 39, 00153 Roma

Departe de agitatia turistica din centrul orasului, Trattoria Perilli serveste mancaruri traditionale italiene intr-un local cu decoratiuni murale si fete de masa albe ca lacrima. Daca va place carnea, atunci acesta este locul perfect intrucat cei de aici sunt specializati pe maruntaie. Localnicii lauda insa si carbonara ce este servita la Perilli. Asadar alegeti pasta sau carne sau amandoua. Nu aveti cum sa gresiti.

Gelateria Giolitti Via degli Uffici del Vicario 40, 00186 Roma

Unele lucruri nu se schimba niciodata si in Roma unul dintre aceste lucruri este inghetata. Deschisa inca din 1900, gelateria Giolitti se lauda ca fiind cea mai veche gelaterie din oras si inca este detinuta de aceasi familie de cand s-a inaugurat. Cozile pot fi mari insa merita asteptarea pentru o cupa de inghetata de cioccolato sau limone. Daca vreti sa va dati in stamba puteti cere Coppa Giolitti. Este o inghetata uriasa cu ciocolata, zabaione (o crema de frisca), smantana si bucatele de alune.

Antico Forno Roscioli Via dei Chiavari 34, 00186 Roma

Aceia care spun ca Antico Forno Roscioli este o institutie, nu exagereaza. Brutaria este detinuta de aceiasi familie de patru generatii si au reusit sa perfectioneze stilurile traditionale de pizza romana. Aici gasiti pizza al taglio, o pizza dreptunghiulara vanduta la kilogram si pizza Romana tonda, o pizza rotunda, cu blat subtire si crocant. Puteti incerca chiar o pizza bianca, facuta dintr-un aluat crocant dat cu ulei de masline si sare, impreuna cu o sticla de vin care e vandut tot la aceasta brutarie.

Il Norcino Bernabei Corso Vittoria Colonna 13, 00047 Marino

Desi acest local este cam la o ora in afara Romei, calatoria poate fi facuta pentru o cauza nobila: o porchetta facuta de macelari ce au perfectat arta carnii timp de secole la rand. Proprietarul, Vito Bernabei, asezoneaza porchetta cu sare, piper, usturoi si fenicul si apoi o coace incet timp de sase sau sapte ore. Rezultatul este unul diferit de orice alta porchetta veti mai gusta in Roma. Serviti aceasta specialitate cu o bucata de paine si o sticla de vin, inainte de a va indrepta inpoi spre oras. Puteti lua la pachet si niste capicola, coppa di testa sau salami.