Vacanta la Roma - Cetatea Eterna


Roma, Caput Mundi in timpul Imperiului Roman, capitala Italiei din anul 1870, oras de capatai al Bisericii Catolice, se afla pe malurile raului Tibru, acolo unde acesta se strecoara linistit printre cele sapte coline. Cu 2.5 milioane de locuitori, Roma este cel mai mare oras al Italiei. Situat in centrul Peninsulei Italice, orasul este accesibil in principal prin aeroportul "Fiumicino" numit si Leonardo da Vinci, aflat la 26 de kilometri de oras.

Roma nu este ca niciun alt oras din lume. Este un imens muzeu, o camera vie care trebuie strabatuta la pas

Roma este un oras pur si simplu fantastic in care minunile arhitectonice si cultura sunt la mare pret. Roma are o multime de obiective turistice si istorice, ceea ce face din Cetatea Eterna un oras ce atrage turistii din toate colturile lumii. Dintre atractiile din Roma se disting Coloseumul si Fontana di Trevi, obiective turistice ce atrag vizitatorii ca un magnet. Muzeele din capitala Italiei pot constitui si ele o extraordinara oportunitate pentru o vacanta de neuitat in Roma. In mod clar, Roma este o destinatie de vacanta foarte importanta, in fiecare an milioane de turisti alegand sa viziteze acest oras pentru a admira arhitectura extraordinara si obiectivele sale culturale.

Roma

Roma este o destinatie de vacanta pentru toate buzunarele. Ofertele de cazare sunt foarte variate, de la hoteluri de lux si pana la hoteluri pentru cei cu buget redus. Exista si companii aeriene cu zboruri directe spre Roma, de la companii aeriene premium ca Tarom sau Alitalia, dar si companii lowcost care au zboruri directe spre Roma cum ar fi BlueAir sau Wizz Air. Turistii ce iau in considerare organizarea unei vacante la Roma pot planifica excursia in functie de buget si pot ajunge la destinatie cu portofelul plin. Exista desigur si agentii de turism ce oferta pachete de vacanta la Roma dar si in acest caz preturile si calitatea serviciilor variaza foarte mult de la oferta la oferta.

Perioada propice pentru o vizita in Roma incepe la Paste si tine pana spre inceputul lunii Noiembrie. Perioadele turistice de varf in Roma sunt primavara si toamna, datorita in principal climei. Vremea cea mai placuta este in lunile aprilie, mai si iunie si apoi de la jumatatea lunii septembrie pana la sfarsitul lunii octombrie. Luna august este luna concediilor si majoritatea magazinelor sau restaurantelor se inchid in aceasta perioada, de aceea trebuie sa luati in calcul si acest aspect cand planificati o excursie in Roma.

Multe familii aleg sa isi petreaca vacanta in Roma pentru ca este un oras unde distractia pentru toate varstele este la ea acasa si mediul cultural si istoric poate constitui o oportunitate educationala pentru cei mici. Roma este poate unul dintre putinele orase in care educarea celor mici poate fi chiar distractiva. In vacanta din capitala Italiei va puteti delecta cu o multime de mancaruri deosebite in numeroasele restaurante traditionale din Roma. Se spune ca atunci cand vizitati Roma, o mica parte din oras ramane in sufletul fiecaruia pentru ca Roma este un oras cu adevarat etern si frumos.