Trastevere - un cartier deosebit din Roma


Trastevere este unul dintre cele mai frumoase si placute cartiere din Roma. Atmosfera sa linistita si boema este in masura sa farmece turistii si in acelasi timp sa atraga localnicii ca un magnet.

Ce poti vedea in Trastevere?

Activitatea din Trastevere este aproape in totalitate concentrata in jurul unui singur loc: Piazza di Santa Maria in Trastevere, acolo unde puteti si vedea vechea Basilica Maicii Domnului din Trastevere. Fantana din fata bisericii este pentru multi un loc bun de intalnire, un loc unde se pot odihni sau unde pot manca in liniste o inghetata intr-o zi calduroasa.

Straduta din Trastevere
Straduta din Trastevere

O plimbare pe stradutele cu piatra cubica din Trastevere poate scoate la iveala o serie de frumuseti ascunse ale Romei cum ar fi mici biserici medievale, magazinase tip butic care vand cele mai neobisnuite lucruri si chiar scene din viata de zi cu zi ce par desprinse din alte timpuri.

Magazin din Trastevere
Magazin din Trastevere

Bucataria traditionala in Roma

Trastevere este una dintre zonele cele mai bune pentru a incerca bucataria locala din Roma. Dupa o plimbare prin aceasta zona foarte frumoasa, va puteti opri la un restaurant. Aveti cu siguranta de unde alege, in Trastevere existand o varietate mare de baruri si restaurante de la cele traditionale la unele mult mai moderne si inovative.

Restaurant din Trastevere
Restaurant din Trastevere

Transport:
Statia de tramvai: Trastevere/Mastai, linia 8.
Statia de autobuz: Trastevere/Mastai, liniile 23, 280 si 780.

Vizualizari: 1409