Nyhavn, portul din Copenhaga


Pe perioada verii, Nyhavn este locul ideal pentru a va bucura de o cina perfecta din preparate proaspete. Localnicii prefera sa isi cumpere o bere de la magazinele din apropiere si sa isi odihneasca picioarele pe ponton in timp ce admira agitatia creata de trecatorii care se ingramadesc aici pentru a se bucura de farmecul evident al zonei.

Den Nye Havn, "Noul Paradis", a fost la inceput un port comercial foarte aglomerat unde ancorau vase din intreaga lume. Zona din apropierea portului era plina de marinari, femei usuratice dornice sa le satisfaca acestora toate placerile, baruri si berarii. Den Nye Havn si-a schimbat repede numele in Nyhavn iar astazi casele vechi si incantatoare au fost renovate pentru a le fi redat farmecul de odinioara. Imediat au inceput sa rasara o multime de restaurante dintre cele mai selecte.

Nyhavn, portul din Copenhaga Nyhavn, portul din Copenhaga

La numarul 9 se gaseste cea mai veche casa din Nyhavn - aceasta dateaza inca din 1681 iar designul sau nu a fost modificat de atunci. Multe dintre casele ce se gasesc de-a lungul cheiului au fost casele unor personalitati marcante. Hans Christian Andersen a locuit la numarul 20, aici fiind si locul unde a scris cateva dintre cele mai cunoscute povestiri si basme ale sale. De asemenea, acelasi Hans Christian Andersen a trait 20 de ani la numarul 67 si alti doi ani la numarul 18.

Adresa:
Nyhavn 1-71, 1051, Copenhaga

Transport:
Metrou: Kongens Nytorv
Autobuz: 15, 26, 1A

Vizualizari: 659