Copenhaga - Sirena Nordului


Copenhaga, una dintre cele mai chic capitale din Nordul Europei, este un centru de interes al intregii Scandinavii si al uneia dintre cele mai dinamice regiuni din partea aceasta a Europei - regiunea Oresund. Orasul este una dintre cele mai vechi capitale de pe continent si are un aer de regalitate care il invaluie, monarhia din Danemarca fiind cea mai veche din lume. Cel mai cosmopolit, interesant si frumos oras din Scandinavia, titlu contestat doar de Stockholm, Copenhaga este o capitala ce infloreste vazand cu ochii si de care danezii sunt extrem de mandri.

Sloganul pentru noile cladiri ce sunt inaltate in Copenhaga, "E ceva modern in Danemarca", o parafrazare a bine cunoscutului citat din Hamlet, surprinde cumva spiritul tanar si plin de dinamism prezent in acest oras. Turistii pot observa acest spirit in reflexiile zidurilor de la Diamantul Negru, in cateva adevarate perle arhitectonice cum ar fi Castelul Regal Amalienborg sau Biserica Mantuitorului dar si in ochii locuitorilor capitalei daneze.

Copenhaga este orasul in care peste jumatate din populatie foloseste bicicleta in fiecare zi. Poate acesta este si motivul pentru care a fost declarat orasul cu cei mai fericiti oameni din lume in repetate randuri.

Copenhaga - Portul Nyhavn Copenhaga - Portul Nyhavn

Cei care ajung intr-un city break in Copenhaga se pot bucura si de o vizita la muzee de top in Europa cum ar fi Louisiana, Arken sau Glyptotek, sau se pot plimba spre Fantana Gefion, cea care este un fel de Fontana di Trevi a orasului Copenhaga. De asemenea nu trebuie sa rateze Mica Sirena si nici Tivoli, parcul de distractii din mijlocul orasului, un loc ce debordeaza de farmec si clasa.

Pe langa toate acestea, turistii care ajung in Copenhaga trebuie sa bea o bere Carlsberg (probabil cea mai buna bere din lume dupa cum o spune chiar sloganul celebrei marci), intr-unul din numeroasele localuri ce se gasesc de-a lungul canalului Nyhavn, sau pot vizita chiar Fabrica Carlsberg pentru a afla mai multe lucruri despre isotoria si originile acestei celebre beri daneze.

Capitala Danemarcei asteapta sa fie descoperita la pas prin plimbari pe strazile si canalele ce dateaza inca din secolul al 17-lea, sau prin vizitarea muzeelor sale cu expozitii tematice dintre cele mai variate. Bucataria daneza este foarte gustoasa facand deliciul gurmanzilor iar pentru cei care iubesc shopping-ul exista o multime de optiuni. Intr-un cuvant nu exista o limita la lucrurile pe care le puteti vedea sau face in capitala daneza iar transportul public face foarte usoara explorarea capitalei si a imprejurimilor sale.

Daca tot ce ofera Copenhaga nu este suficient, turistii pot foarte usor descoperi ce fac vecinii suedezi. Din centrul capitalei daneze se ajunge foarte usor cu masina, traversand un pod care este o adevarata minune tehnologica, in orasul suedez Malmo. Copenhaga este insa un oras plin de locuri si lucruri interesante ce merita vazute, care adunate pot oferi cadrul unei vacante cu adevarat deosebite.