Parcul de distractii Bakken din Copenhaga


Bakken este cel mai vechi parc de distractii din lume si dateaza inca din 1583. De la inaugurare a fost unul dintre cele mai populare locuri in care oamenii veneau sa se recreeze si continua sa fie foarte popular si astazi.

Fiind situat intr-o zona inverzita, chiar la marginea orasului Copenhaga, parcul de distractii de astazi este un exemplu de prima mana a originalitatii culturii daneze. Kristen Piil, femeia care a descoperit izvorul de apa din Parcul Caprioarei in anul 1583, cu siguranta nu si-a imaginat ca punea bazele parcului de distractii care astazi este cunoscut si iubit de atat de multa lume.

Parcul de distractii Bakken Parcul de distractii Bakken

In mod traditional, Bakken a fost mereu locul preferat ca destinatie de excursie pentru clasa muncitoare din Copenhaga, care si-a permis in permanenta drumul pana la parcul cu intrare libera avand apoi posibilitatea de a alege pentru ce atractie sa plateasca pretul biletului. Bakken pretuieste traditia si astazi fiecare atractie este inca detinuta de proprietari diferiti; iar cu 100 de ride-uri, 39 de restaurante si alte 16 localuri, parcul este cu adevarat un exemplu de diversitate.

Structura organizationala neobisnuita confera Parcului Bakken o atmosfera relaxata si un caracter special, diferit de cel al majoritatii parcurilor de distractie. Este cu adevarat locul unde turistii pot incerca un sandwich de vita danez (care se aseamana foarte mult cu un hamburger insa are si cateva surprize), sau pot asculta doamnele de la spectacolul de cabaret Bakkens Hvile - un show care este adorat de multi si dezaprobat de si mai multi. Cu siguranta insa trebuie sa-l vedeti pentru ca are un caracter foarte danez. Daca va saturati de tot ce ofera parcul de distractii puteti oricand sa va bucurati imprejurimi alegand o plimbare in natura la Dyrehaven sau Parcul Caprioarelor.

Adresa:
Dyrehavevej 62, 2930 Gentofte

Preturi:
intrarea in parc este libera.
Bilet pentru toate ride-urile: 199-219 DKK.

Orar:
deschis intre 29 martie 2012 si 2 septembrie, de luni pana duminica intre 12:00 si 0:00.

Transport:
Tren: Klampenborg

Vizualizari: 712