Vaci Utca - Shopping la Budapesta


Toti iubitorii de shopping vor gasi atractiva o vizita pe Vaci Utca atunci cand vor vizita Budapesta. Strada se afla intre Piata Vorosmarty, unde incepe o zona pietonala, si Marea Piata Centrala (Nagycsamok) de langa Fovam Ter.

Shopping de calitate in Budapesta.

Strada Vaci a luat nastere in secolul al 18-lea, desi marea parte a cladirilor incantatoare ce pot fi admirate astazi de turistii aflati in Budapesta, dateaza din secolul al 19-lea si inceputul secolului al 20-lea.

Vaci Utca din Budapesta Vaci Utca din Budapesta

Bulevardul a fost vreme indelungata locul unde locuitorii Budapestei cei mai bogati si celebri iubeau sa-si cheltuie banii. Cu toate acestea la inceputuri aceasta zona de shopping era accesibila mult mai multor oameni. A devenit o zona mondena si de fashion in primele decenii ale secolului al 20-lea cand oamenii mai instariti adorau sa se plimbe seara pe acest bulevard. Ca urmare, magazinele de pe Vaci Utca au devenit tot mai exclusiviste. Acest lucru nu s-a schimbat nici in zilele noastre, asa ca turistii care se vor plimba pe Vaci Utca vor gasi aici magazine ale celor mai mari designeri si desigur trebuie sa ia in considerare ca etichetele produselor vor avea preturi ceva mai piperate.

Desi multe dintre magazine sunt de tip fashion boutique, mai recent de cand Budapesta a devenit un oras foarte turistic, pe Vaci Utca si pe strazile din jurul sau au aparut tot mai multe magazine de suveniruri. Asadar, Vaci Utca poate fi o ocazie sa cumparati un tricou sau o cana cu ‘I Love Budapest’ pentru prieteni, rude sau colegii de servici.

Pe la jumatatea secolului al 20-lea, Vaci Utca devenise cunoscuta pentru abundenta de librarii si anticariate, desi astazi nu mai sunt asa numeroase. Cu toate acestea, cele care au supravietuit merita o vizita scurta pentru a vedea ce ascund printre rafturi.

Pe Vaci Utca exista si multe baruri si cafenele, un prilej pentru a manca ceva sau pentru a servi o bautura intr-o atmosfera relaxanta. Tot aici se gasesc si o serie de restaurante cu specific care ofera unele dintre cele mai bune mancaruri din oras.

Vizualizari: 3485