Parcul Orasului din Budapesta


Spre deosebire de insula Margareta, Parcul Orasului din spatele Pietei Eroilor este un parc facut de om, nu este un parc natural. A fost construit in secolul al XVIII-lea. Traficul nu este interzis in acest parc. Exista un patinoar care vara este transformat intr-un lac unde se pot face plimbari cu barca.

Parcul Orasului din Budapesta Parcul Orasului din Budapesta

Pe Bulevardul Gradinii Zoologice, in stanga Pietei Eroilor se afla intrarea ornata in stil art nouveau, la Gradina Zoologica. Gradina zoologica a fost inaugurata in anul 1866. Cea mai frumoasa cladire din cadrul complexului zoologic este Casa Elefantului.

Trecand de zidurile Gradinii Zoologice, turnurile bailor termale pot fi vazute. Baile termale de aici sunt printre cele mai mari din Europa. Peste drum de baile termale se gaseste Circul Municipal care a avut prima reprezentatie in 1891 si de atunci peste 125 de spectacole au avut loc aici cu peste 15000 de reprezentatii si peste 25 de milioane de spectatori.

Langa Circ se gaseste parcul de distractii, care a fost deschis in forma actuala in anii 50. Castelul Vajdahunyad se afla si el aici. Acest castel a fost construit din carton si lemn pentru Expozitia Mondiala din 1896 iar la sfarsitul expozitiei a fost reconstruit din piatra.

Vizualizari: 476