Statuia lui Isus din Rio de Janeiro


Statuia lui Isus Mantuitorul - in portugheza, Cristo Redentor - un monument inchinat lui Isus Cristos este un adevarat simbol al crestinatatii ce a devenit in acelasi timp si una dintre cele mai usor de recunoscut imagini din Rio de Janeiro si chiar din Brazilia, pe plan international.

Statuia lui Isus din Rio este a doua intr-un top al celor mai mari statui ale lui Isus din intreaga lume, cu o inaltime de 38 de metri si o anvergura a bratelor de 30 de metri. Situata la 710 metri deasupra nivelului marii, pe dealul Corcovado din Parcul National Tijuca, statuia lui Isus din Rio cantareste nu mai putin de 635 de tone. Acest monument a fost inaugurat in 1931 dupa aproape cinci ani de munca asidua, iar din anul 2003 dispune si de trei lifturi panoramice cu pereti din sticla care fiecare pot transporta 13 persoane. Exista de aseamna si patru scari rulante, ceea ce ii scuteste pe vizitatorii mai comozi de corvoada urcarii celor 220 de trepte care duc la picioarele statuii.

Statuia lui Isus din Rio de Janeiro Statuia lui Isus din Rio de Janeiro

Aleasa printre cele sapte minuni ale lumii noi in 2007, complexul in care se afla statuia lui Isus din Rio, dispune de o panorama cu adevarat de exceptie si de mai multe zone de belvedere care ofera privelisti de neuitat ale orasului Rio de Janeiro.

In varful dealului Corcovado, acolo unde este situata si statuia lui Isus, se poate ajunge cu un tren electric care pleaca de la baza muntelui, de la statia Rua Cosme Velho, la fiecare 30 de minute. Plimbarea cu trenul dureaza aproximativ 20 de minute si ii poarta pe turisti printr-o padure tropicala extrem de frumoasa - cea mai mare padure urbana din lume - de-a lungul unui traseu intortocheat si foarte abrupt. Din diverse alte puncte din Rio se organizeaza plimbari cu elicopterul, cu parapanta sau cu deltaplanul care va pot purta pana in apropierea statuii lui Isus.

Dintre toate obiectivele turistice din Rio de Janeiro, statuia lui Isus de pe dealul Corcovado este probabil cea mai de seama atractie a orasului si o adevarata emblema pentru Rio de Janeiro. Asadar atunci cand mergeti in vacanta la Rio, rezervati-va timp pentru o urcare pe Corcovado si cateva poze la picioarele uriasei statui.

Transport:
trenul pleaca zilnic de la 8:30 AM la 6:30 PM la fiecare 30 de minute.

Adresa:
Estrada de Ferro Corcovado – Rua Cosme Velho 513, Rio de Janeiro.

Pret:
36.00 R$

Vizualizari: 1296