Corcovado din Rio de Janeiro


Muntele Corcovado vegheaza solemn asupra tumultosului oras brazilian Rio de Janeiro. In trecut muntele a fost numit Pinaculo da Tentacao, ceea ce se traduce prin Varful Tentatiei. Acest nume are conotatii biblice si a fost ales de colonistii portughezi cu secole in urma. Mai tarziu muntele a fost numit Corocvado, nume care face referinta la forma sa ce te duce cu gandul la o cocoasa.

Muntele Corcovado este situat in Parcul National Tijuca, beneficiind astfel de un oarecare grad de protectie conferit de statutul zonei in care este situat. Inaltimea sa este de aproximativ 700 de metri. Corcovado nu este remarcabil doar prin frumusetea sa evidenta si situarea intr-un cadrul natural deosebit dar si pentru ca este piedestalul unui monument recunoscut in intreaga lume - statuia lui Isus din Rio de Janeiro - Cristo Redentor. Cu o inaltime de aproape 40 de metri aceasta statuie il infatiseaza pe Isus Cristos cu bratele deschise spre orasul ce se intinde la picioarele sale.

Priveliste de pe Corcovado Priveliste de pe Corcovado

Drumurile facute inital pentru calea ferata ce a fost construita in 1884 au devenit esentiale pentru transportul materialelor necesare constructorilor care au lucrat la inaltarea statuii. Astazi, Statuia lui Isus de pe Corcovado continua sa fie una dintre cele mai importante atractii turistice ale Braziliei si drumurile construite acum mai bine de o suta de ani continua sa fie folosite de turistii care urca si coboara de pe munte. Trenuletul electric are o capacitate de transport a 360 de oameni pe ora si este in sine o atractie turistica prin faptul ca este extrem de pitoresc si ofera o plimbare in timpul careia turistii pot admira superba jungla ce impresoara muntele. In timpul varfului de sezon, va puteti astepta la cozi destul de mari pentru a putea folosi transportul spre varful muntelui Corcovado.

Transport:
trenul pleaca zilnic de la 8:30 AM la 6:30 PM la fiecare 30 de minute.

Adresa:
Estrada de Ferro Corcovado - Rua Cosme Velho 513, Rio de Janeiro.

Pret:
36.00 R$

Vizualizari: 399