Plaja Copacabana din Rio de Janeiro


Situata in Zona Sul, Copacabana este una dintre cele mai celebre si frumoase plaje din intreaga lume. Atmosfera din aceasta parte a orasului Rio este una vibranta in principal datorita oamenilor iubitori de distractie. La Copacabana se poate cu metroul pe linia 1 sau cu una dintre liniile de autobuz care trec pe aici. Plaja Copacabana se intinde intre Bulevardul Princesa Isabel si postul 6 de salvamari.

In stanga plajei Copacabana, privelistea este dominata de Pao de Acucar si de Fortul Duque de Caxias construit in 1779. Pe partea dreapta se gaseste Fortul Copacabana ce dateaza din 1914. Acesta gazduieste Muzeul de Istorie a Armatei. Plaja se intinde pe patru kilometri iar pe toata lungimea sa se gasesc mai multe beach bar-uri unde turistii pot servi un chopp (bere la draft) sau un refeicao (carne cu cartofi prajiti). Intr-o plimbare de-a lungul plajei veti putea sa va minunati de sculpturi din nisip cu adevarat incredibile si veti putea sa va potoliti setea cu o aqua de coco (lapte de cosos) servita direct dintr-o nuca de cocos proaspata.

Plaja Copacabana din Rio de Janeiro Plaja Copacabana din Rio de Janeiro

Localnicii, cunoscuti sub numele de cariocas, iubesc sportul din tot sufletul si ca urmare a acestui fapt, autoritatile locale au amenajat de-a lungul plajei Copacabana o multime de locuri unde pot fi practicate diferite sporturi in aer liber. Exista fileuri pentru volei pe plaja, terenuri de fotbal si mai multe locuri cu echipament pentru exercitii fizice unde aproape mereu pot fi vazuti cariocas care isi lucreaza de zor musculatura.

Pe intreaga lungime a plajei de 4 km se gaseste o promenada al carei proiect s-a finalizat in 1970. Proiectul lui Roberto Burle Marx este format dintr-un mozaic in valuri din alb si negru. Aceasta promenada este foarte populara printre alergatori, ciclisti si cei care se plimba cu rolele. Peste drum de aceasta promenada se gasesc cateva dintre hotelurile cele mai luxoase din Rio de Janeiro cum ar fi Copacabana Palace, Sofitel, JW Marriott dar si unele dintr-o clasa ceva mai acceptabila ca pret cum ar fi Tulip Inn. Tot in aceasta zona exista si cateva restaurante braziliene excelente. Siri Mole (fructe de mare), Carretao (churrascaria - restaurant in care se pregateste in special carne la gratar) sau Amir (specific arabesc) sunt numai cateva dintre restaurantele din zona care merita cu siguranta incercate. Alte restaurante cu specific local din zona Copacapana sunt Rondinela sau Taberna de pe Av. Atlantica. Aici puteti incerca peixe frito na brasa, platou de peste prajit sau aipim com carne seca care este carne uscata cu o radacina prajita de manioc - planta din care se extraga tapioca.

Duminica, pe Avenida Atlantica traficul este inchis pe unul din sensuri care devine astfel pietonal, fapt ce atrage si mai multi oameni pe role, biciclete sau care practica jogging-ul. De vineri pana duminica exista si un targ turistic in fata hotelului Rio Othon care incepe la ora sase seara. aici pot fi gasite suveniruri si diferite obiecte artizanale. Diminetile insorite din Rio de Janeiro vi le puteti petrece la Confeitaria Colombo de la Fortul Copacabana, locul cel mai potrivit pentru a servi micul dejun intr-o atmosfera specifica.

Vizualizari: 625