Plaja Ipanema din Rio de Janeiro


Atunci cand Carlos Jobim a pus pe hartie versurile melodiei ‘Fata din Ipanema’ a avut motive intemeiate sa isi gaseasca inspiratia printre fetele din acest cartier bine-cunoscut din Rio de Janeiro. Zona si plaja Ipanema poate fi numita mandria orasului Rio de Janeiro, intrucat reflecta perfect spiritul libertin al celor care se autointituleaza cariocas. Cuvantul Ipanema, inseamna apa rea in dialectul indiano-brazilian si a fost numita astfel datorita faptului ca apa nu este buna pentru pescuit. Totusi numele cartierului provine de la Jose Antonio Moreira Filho, Barao de Ipanema, un aristocrat care a detinut la un moment dat cea mai mare parte a acestei zone.

Localnicii pretind ca Ipanema reuseste sa imbine perfect toate aspectele esentiale ale orasului Rio de Janeiro. Plaja, viata de noapte foarte agitata, restaurantele, centrele culturale, muzeele si hotelurile din aceasta zona, fac din Ipanema un punct de atractie pe harta obiectivelor turistice din Rio. Se spune ca din Ipanema iau nastere toate tendintele din oras, fiind un loc foarte popular printre tinerii brazilieni si pentru cei cu inclinatii sportive.

Plaja Ipanema din Rio de Janeiro Plaja Ipanema din Rio de Janeiro

Plaja Ipanema este marginita de Plaja Arpoador la un capat si de Plaja Leblon la celalalt capat. Frumusetea plajei si amplasarea sa foarte avantajoasa fac din Ipanema unul dintre principalele centre de atractie din Rio, zona fiind in acelasi timp si una dintre cele mai scumpe zone; aici se gasesc foarte multe locuinte ale celor mai instariti dintre localnici.

Fiind considerata “micul Paris” al orasului Rio, Ipanema este renumita pentru magazinele si galeriile avangardiste, dar si pentru librariile si cinematografele din zona. Unul dintre cele mai celebre magazine de bijuterii din zona este H. Stern, magazin ce va asteapta sa-i vizitati micul muzeu propriu. Vizita nu numai ca este gratuita, insa veti primi si un cadou sub forma unei mici casete de bijuterii. In fiecare duminica se organizeaza targul hippie, un targ unde vanzatori ambulanti vand tot felul de lucruri. Pe strada Garcia D’Avila se gasesc unele dintre cele mai cunoscute branduri din oras cum ar fi Osklen, Amsterdam Sauer sau H Stern.

Tot prin zona plajei Ipanema se gaseste si unul dintre cele mai bune localuri de sushi din Rio - Benkei - ce se afla pe Av Henrique Dumont. Mancare traditional braziliana se poate gasi la Casa de Feijoada de pe Rua Prudente Morais. O multime de alte restaurante si baruri contribuie la oferta de mancare si distractie din zona plajei Ipanema, unul dintre locurile pe care nu trebuie sa le ratati in vacanta la Rio de Janeiro.

Vizualizari: 235