Ellis Island si Muzeul Emigratiei din New York


Ellis Island din New York este una dintre cele mai populare atractii turistice din Manhattan si zonele din jurul sau, fiind intrecuta doar de obiective turistice ca Empire State Building sau Statuia Libertatii. Acest lucru se datoreaza probabil si faptului ca milioane de americani au o legatura stransa cu insula prin care stramosii lor au trecut in drumul spre noua lor casa. Documentele indica ma mai mult de jumatate dintre americani au cel putin o ruda care a trecut prin Ellis Island.

Muzeul din Ellis Island Muzeul din Ellis Island

Intre 1892 si 1954, Ellis Island a fost poarta de intrare in America pentru toti emigrantii din Europa. Peste 12 milioane de oameni au trecut pe aici in drumul lor spre o noua viata pe taramul fagaduintei. Multi dintre ei nu aveau niciun ban sau aveau foarte putini bani, unii erau bolnavi, altii aveau deja familia care ii astepta in America, de cealalta parte a portilor. Povestile lor era multe si foarte diferite, insa toti soseau aici cu speranta de mai bine. Zona de 11 hectare se afla la sud de Manhattan si din acest loc se poate vedea perfect Statuia Libertatii. Ellis Island a fost construita inainte de razboiul din 1812 pentru a servi ca o fortificatie a coastei, fiind cunoscuta atunci sub numele de Fort Gibson.

Emigrantii care soseau aici (Italia si Austro-Ungaria au dat cel mai mare numar) cu bitele la clasa intai si a doua erau examinati sumar inca de pe vas si erau lasati sa intre in America in foarte scurt timp. Pasagerii de la clasa a treia si cei foarte saraci erau examinati mai riguros si li se refuza intrarea daca prezentau semne clare de boala. In total doar aproximativ 2% dintre toti cei ce soseau aici erau trimisi inapoi in tarile de origine.

Muzeul Emigratiei din Ellis Island.

Astazi Ellis Island este un muzeu dedicat emigratiei si face parte din Monumentul National Statuia Libertatii. Turistii pot vizita muzeul situat in cladirea principala - aici pot admira diferite obiecte, fotografii, filme, exponate interactive si expozitii temporare. Tot aici exista si Zidul de Onoare al emigrantilor americani, un monument pe care sunt inscriptionate 600.000 de nume ale unor barbati si femei care au trecut prin Ellis Island in drumul lor spre Lumea Noua. Descendenti ai acelor emigranti au platit 100 de dolari fiecare pentru ca numele rudei lor sa fie inscriptionat pe zid. In Centrul Istoric al Emigratiei, turistii pot vedea registrele sutelor de vapoare care au sosit aici intre 1892 si 1924. Pentru cei aflati in cautarea unei informatii anume, exista voluntari la fata locului care pot ajuta in gasirea acelei informatii.

Ellis Island Living Theater ofera publicului o productie de 30 de minute despre provocarile procesului de emigrare atat in trecut si in prezent. Prezentarea se bazeaza pe marturiile si povestile de viata ale mai multor emigranti ce au trecut prin Ellis Island.

Informatii despre vizita la Ellis Island.

Transport:
Metrou: South Ferry (1) sau Bowling Green (5), si de acolo luati feribotul Circle Line - Statue of Liberty din Battery Park.

Adresa:
Ellis Island, New York.

Preturi:
biletul de feribot dus-intors costa 8.00 USD.

Orar:
zilnic intre 9:30 si 17:00. Inchis de Craciun.

Vizualizari: 472