Stroget, zona de shopping din Copenhaga


Cea mai mare zona de shopping din Copenhaga este concentrata in cateva strazi si piete din centrul orasului ce poarta numele de Stroget.

Stroget este una dintre cele mai lungi zone exclusiv pietonale din Europa unde shoppingul este la el acasa, aici gasindu-se o varietate mare de magazine; de la magazine cu produse extrem de acceptabile ca pret pana la cele mai exclusiviste si scumpe branduri internationale. Stroget are o lungime de 1.1 kilometri si se intinde de la Piata Primariei (Radhuspladsen) pana la Kongens Nytorv. Stroget este o denumire ce dateaza din anii 80 si de fapt cuprinde strazile Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet and Ostergade dar si pietele Nytorv, Gammeltorv si Amagertorv. La inceput zona se numea Routen si abia din 1962 si anii urmatori, a devenit o zona exclusiv pietonala.

Stroget din Christiania Stroget din Christiania

Stroget este in special cunoscuta pentru shopping. Marci foarte importante din intreaga lume cum ar fi Prada, Max Mara, Louis Vuitton, Cerutti, Mulberry, Channel, Karen Millen, Hermes sau Boss au reprezentate aici. Cei cu bugete ceva mai omenesti se pot indrepta spre Piata Primariei unde se gasesc si magazine ca Vero Moda, Bik Bok, Only, Vila si Bianco. Desi Stroget este recunoscuta ca zona de shopping cea mai importanta din Copenhaga, tot aici puteti gasi si o serie de alte atractii turistice. Daca va puteti opri o clipa din frenezia cumparaturilor, veti avea ocazia sa admirati obiective importante cum ar fi Helligandskirken sau Vor Frue Kirke (Biserica Maicii Domnului), locul unde Printul Mostenitor Frederik si Printesa Maria si-au unit destinele. Tot in Stroget se gaseste si Fantana Stork sau Biserica Nikolaj. Din Piata Amagertorv, peste canal, se poate vedea Palatul Christiansborg, sediul Parlamentului si desigur nu trebuie uitata nici cladirea Primariei cu al sau turn foarte impunator sau Teatrul Regal Danez din Piata Nytorv.

Stroget abunda de artisti stradali in special in Piata Amagertorv, unde puteti vedea foarte des acrobati, magicieni sau muzicanti. In capatul zonei, in apropierea primariei ar trebui sa va feriti spre a nu fiti inselati de practicantii de alba-neagra sau de alte jocuri de noroc care nu vor ezita se triseaza pentru a va goli buzunarele.

Adresa:
Frederiksberggade, 1459, Copenhaga

Orar:
Marea majoritate a magazinelor sunt deschise in fiecare zi din an intre 10:00 si 18:00. Vinerea sunt deschise pana la 19:00 iar duminica doar pana la 17:00.

Transport:
Metrou: Kongens Nytorv
Autobuz: 15, 26

Vizualizari: 493