Gradinile Tivoli din Copenhaga


Gradinile Tivoli din Copenhaga sunt reprezinta un adevarat deliciu pentru copii si pentru adultii care stiu inca sa se bucure de parcurile de distractii. Tivoli se afla la doar cateva minute de mers pe jos de Primaria orasului Copenhaga si fiind foarte aproape si de Gara Centrala inseamna ca este un loc unde turistii pot ajunge foarte usor.

Tivoli este al doilea cel mai vechi parc de distractii din lume si in acelasi timp unul dintre cele mai importante obiective turistice din Copenhaga. Parcul de distractii abunda in atractii, oaze de verdeata, mancare de calitate, concerte rock si multe altele.

Gradinile Tivoli din Copenhaga Gradinile Tivoli din Copenhaga

Pentru adulti, Tivoli are ride-uri ca Demon, Golden Tower sau Vertigo iar pentru cei mici exista atractii ca Flying Trunk, The Little Aviator si Veteran. Toate atractiile se deschid la ora 11:30. Acest parc de distractii dateaza din 1843 si este amplasat intr-o gradina cu o traditie impresionanta dupa orice standarde. In cadrul acestui parc de amuzament exista cate ceva de facut pentru fiecare persoana care ii trece pragul, indiferent de varsta. Pe langa toate atractiile care contribuie inevitabil la cresterea nivelului de adrenalina, Gradinile Tivoli pot oferi si o atmosfera calma si relaxanta. Aici se gasesc o multime de zone verzi, lacuri, fantani si flori dintre cele mai spectaculoase. Tivoli are si trei scene in aer liber unde au loc numeroase spectacole de muzica live. Aici concerteaza atat formatii daneze cat si internationale. In fiecare vineri de-a lungul sezonului estival, au loc spectacole de rock.

Turistii se pot bucura la Tivoli si de o parada care traverseaza intregul parc sau pot urmari spectacolele din teatrul de pantomima. Petzi, mascota parcului se plimba pe aleile din Tivoli pentru a ii saluta pe copiii de toate varstele.

In fiecare toamna, Tivoli se transforma intr-un univers incantator dominat de vrajitoare, dovleci si luminite. Toate atractiile sunt lasate sa functioneze de la mijlocul lunii noiembrie pana in decembrie cand parcul se transforma din nou pentru a sarbatori Craciunul.

Focurile de artificii reprezinta un fel de traditie la Tivoli. La ocazii speciale cum ar fi deschiderea sau inchiderea sezonului de vara sau atunci cand Gradinile Tivoli Copenhaga isi serbeaza ziua (pe 15 august), focurile de artificii fac deliciul vizitatorilor. Exista si alte zile in care au loc spectacole de artificii iar intre Craciun si Anul Nou are loc festivalul de artificii Tivoli. In aceasta perioada focurile de artificii au loc in fiecare zi.

Gradinile Tivoli Copenhaga au introdus si un nou concept muzical, in cadrul caruia fiecare zi este dedicata unui gen de muzica. Asftel au loc spectacole de muzica live in fiecare zi, din prima zi a deschiderii din aprilie pana cand Gradinile Tivoli isi inchid portile in septembrie.

Adresa:
Vesterbrogade 3
1630, Copenhaga

Transport:
Cea mai apropiata statie este Gara Centrala din Copenhaga. Exista foarte multe autobuze care ajuns la Tivoli.
Noul autobuz electric CityCirkel are statie si la Tivoli.

Preturi:
Adulti: 95,00 DKK
Copiii sub 8 ani au intrare gratuita.
Adultii platesc 135 DKK in zilele de vineri dupa 20:00 pentru concertele de muzica rock.

Orar:
Parcul se deschide la ora 11:00 AM si se inchide de obicei in jur de ora 23:00 in functie de anotimp.

Website oficial:
Gradinile Tivoli Copenhaga

Vizualizari: 3610