Sfaturi turistice Bruxelles


An de an o multime de turisti vin in Bruxelles, acest oras multicutural si plin de viata. Capitala Belgiei ofera o mare varietate de muzee, evenimente, atractii istorice, magazine, piete si restaurante. Bruxelles nu este un oras cunoscut numai pentru obiectivele sale turistice ci si pentru unele specialitati culinare cum ar fi ciocolata belgiana, vafele, cartofii prajiti si varietatea impresionanta de beri.

Siguranta

Bruxelles este considerat un oras in care turismul este sigur dar unele zone marginase sunt cunoscute ca fiind mai periculoase, in special tarziu in noapte. Evitati sa etalati lucruri scumpe si nu interactionati cu gastile mici de tineri care impanzesc strazile noaptea. Daca doriti sa explorati orasul noaptea este mereu recomandat sa calatoriti in grupuri mai mari, in special prin zonele mai aglomerate sau cand folositi metroul si autobuzele. In zonele turistice, trebuie sa acordati o atentie deosebita pentru a evita hotii de buzunare sau pe cei care smulg gentile si fug cu ele. Acestia ataca in special in momentele cand intrebati localnici de un obiectiv turistic si atentia va este distrasa. Unele locuri cum ar fi Schaarbeek, nordul si centrul orasului Bruxelles ar trebui pe cat posibil evitate.

Transport in Bruxelles

Aproape tot transportul public este operat de STIB (Societe des Transports Intercommunaux Bruxellois). Pentru detalii despre transportul public, puteti gasi harti gratuite cu reteaua de transport in statiile de metrou si la birourile de turism. Cea mai buna modalitate de a explora orasul este calatoria cu trenul usor, cunoscut si sub numele de pre-metro. Este foarte eficient si putin influentat de traficul aglomerat din oras.

Daca mergeti cu masina in Belgia trebuie sa tineti cont ca aceasta tara nu a avut permise de conducere pana in anii 1960 si pentru permis nu s-a dat examen pana in anul 1970, lucru ce poate explica rata mare de accidente comparativ cu alte tari din vestul Europei.

Bruxelles Card

Exista si un card ce permite turistilor sa exploreze acest oras incantator. Cardul ofera transport nelimitat cu metroul, autobuzul si tramvaiul. Cardul Bruxelles (Brussels Card) include si acces gratuit la majoritatea muzeelor si obiectivelor turistice, reduceri la restaurante, baruri, magazine si pentru Atomium (25% reducere). Cei care achizitioneaza Bruxelles Card primesc gratuit si un ghid foarte util. Brussels Card poate fi achizitionat pentru 24, 48 sau 72 de ore si include transport gratuit pe perioada achizitionata si acces gratuit la peste 30 de muzee.

Preturi Bruxelles Card

24 H Brussels Card – 24 €
48 H Brussels Card – 34 €
72 H Brussels Card – 40 €

Pentru copii sub 12 ani nu este nevoie sa cumparati Bruxelles Card. De asemenea, daca doriti sa achizitionati un astfel de card, tineti cont de faptul ca majoritatea muzeelor sunt inchise lunea.

Bacsisuri in Bruxelles

In general, servirea si bacsisul sunt incluse in preturile produselor din restaurante, in facturile hoteliere si in bonurile de taxi. Bacsisurile se ofera doar pentru a aprecia o servire deosebita sau pentru a rotunji nota de plata la o suma rotunda. Bacsisul nu este obligatoriu in Bruxelles dar este in general asteptat in locurile foarte turistice.

Fumatul

Ca in majoritatea marilor orase europene, fumatul este interzis in aeroporturi si in mijloacele de transport in comun cum ar fi autobuze, metrou si trenuri. Multi oameni aleg sa fumeze in Belgia asa ca unele cafenele sau restaurante din Belgia ofera zone pentru fumatori. Tigarile se gasesc pentru cumparat in supermarketuri, magazine si standuri de ziare.

Perioada potrivita pentru o vacanta la Bruxelles

Belgia este o tara cu un climat tipip unei tari cu iesire la mare. Clima in Bruxelles este una calda si cu o atmosfera placuta primavara si toamna. Vara, zilele sunt lungi si calduroase, iar noptile sunt racoroase si placute. Iarna, clima este blanda si va puteti astepta la ploi din belsug. In toiul iernii poate fi foarte frig, cu ninsori abundente si doar cateva ore de soare pe zi. Cea mai buna perioada pentru a vizita Bruxelles este asadar oricand intre mai si octombrie.

Birou de turism Bruxelles

Brussels International - Tourism & Congress Town Hall of Brussels

Adresa : Grand Place, 1000 Brussels.
Tel : + 32 (0)2 513 89 40
Fax : + 32 (0)2 513 83 20