Port Vell din Barcelona


Ajuns un port invechit, Port Vell a fost transformat intr-un port modern pentru yacht-uri si intr-un centru comercial si de distractie.

Inaintea Jocurilor Olimpice din 1992 de la Barcelona, Port Vell, un port ce fusese scos din uz, era doar o zona aflata in paragina cu depozite goale, cladiri industriale, gropi de deseuri si linii de cale ferata abandonate. In cadrul unuia dintre cele mai drastice programe de reamenajare urbana, zona a fost transformata intr-un port pentru yachturi si zona de recreere, oferind orasului iesire la mare. O sosea care trecea pe malul marii a fost mutata pe sub pamant pentru a face loc zonei pietonale care se intinde acum de la Monumentul lui Columb pana in cartierul Barceloneta.

Port Vell din Barcelona Port Vell din Barcelona

Un pod pietonal din lemn, Rambla de Mar, a fost construit pentru a face legatura intre La Rambla si Maremagnum, un complex cu magazine, cinematografe, baruri si restaurante. In spatele complexului Maremagnum se gaseste un cinematograf IMAX si Barcelona Aquarium.

Cinematograful IMAX are trei sisteme de proiectie: ecranul Omnimax, IMAX flat si 3D IMAX, pentru care spectatorii folosesc ochelarii speciali 3D. Cea mai importanta atractie din Port Vell este Aquarium, una dintre cele mai mari atractii de acest gen din Europa. Cei peste 6 milioane de litri de apa adapostesc o varietate foarte mare de pesti printre care si 11 rechini.

In apropiere de Maremagnum se gaseste cladirea Aduana, o veche cladire vamala construita in anul 1902. Tot in zona se gaseste un ponton unde afla noul World Trade Center.

In celalalt capat al Portului Vell poate fi vazuta o statuie ce capteaza toate privirile. Aceasta este opera lui Roy Lichtenstein; o statuie inalta de 14 metri ce este numita "El cap de Barcelona" - Capul Barcelonei.

Vizualizari: 615