Monumentul Columb din Barcelona


Monumentul Cristofor Columb a fost construit in 1888 in onoarea renumitului explorator si descoperitor al Americii. Acest monument consta intr-o columna inalta ce are deasupra sa o statuie a lui Columb. In Placa de la Porta de Pau (Piata Potii Pacii) se gaseste o columna din fier ridicata pe un piedestal de piatra cu statuia lui Cristofor Columb deasupra. Monumentul inalt de 60 de metri cunoscut sub numele de Monument a Colom a fost proiectat de arhitectul catalan Gaieta Buigas i Monrava pentru expozitia universala din 1888. Constructia monumentului a inceput in 1882 dar datorita unor probleme financiare a fost finalizata chiar inaintea inceprerii expozitiei.

Deosebitul Arc de Triumf din Barcelona a fost construit pentru Expozitia Universala din anul 1888, care a avut loc in Parc de la Ciutadella. Arcul de Triumf, situat la capatul unei promenade extinse, a servit drept intrarea principala la expozitie.

Arcul de Triumf din Barcelona Arcul de Triumf din Barcelona

Monumentul a fost amplasat in locul in care Cristofor Columb a revenit in 1493 dupa ce a descoperit America cu un an inainte. Se presupune ca exploratorul s-a nascut in Genova, Italia. Initial s-a mutat in Portugalia si mai tarziu in Spania. Cu toate acestea in secolul al 19-lea Columb era considerat catalan, iar unii istorici inca sustin ca acesta s-a nascut chiar in Catalonia, de aceea locul acestui monument din Barcelona este cu atat mai relevant.

Statuia de peste 7 metri inaltime, creata de Rafael Atche, il infatiseaza pe Columb cu bratul intins spre mare. In mod putin bizar, bratul nu este indreptat spre lumea noua pe care a descoperit-o. Piedestalul columnei este decorat foarte frumos cu un numar impresionant de figuri alegorice.

Columna si piedestalul sunt goale pe dinauntru. Turistii pot intra in monument si un lift ii poate duce spre o platforma de unde se poate admira o priveliste excelenta peste Rambla si Port Vell.

Orar:
De la 8:30 AM la 8:30 PM intre 1 martie si 31 octombrie.
De la 8:30 AM la 7:30 PM intre 1 ianuarie 28 februarie.
Inchis pe 1 ianuarie si pe 25 decembrie.

Preturi:
Adulti: 4.00 €
Copii intre 4 si 12 ani si batrani: 3.00 €

Adresa:
Placa del Portal de la Pau, E-08002 Barcelona

Transport:
Metrou: Drassanes (L3)
Autobuze: 14, 20, 21, 36, 57, 59, 64, 91, 120, 157.

Vizualizari: 1592