Barri Gotic - Centrul vechi al orasului Barcelona


Barri Gotic din Barcelona este cartierul gotic al orasului, o zona caracterizata prin cladiri vechi si inalte, strabatuta de stradute inguste si pline de istorie. Picasso a trait si a lucrat in Barri Gothic si de asemenea Juan Miro s-a nascut si a trait in tinerete aici.

Barri Gothic este situat in partea dreapta a celebrei La Rambla cum privesti spre Placa de Catalunya. Barri Gothic este considerat centrul partii vechi a orasului Barcelona si cu exceptia unor modificari aduse in secolul al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, majoritatea cladirilor dateaza din timpuri medievale. Exista unele cladiri inca de pe vremea cand romanii stapaneau Barcelona. Ramasite ale zidului roman pot fi inca vazute in Barri Gothic. El Call, cartierul medieval evreiesc este si el situat in aceasta zona.

Strada din Barri Gotic, Barcelona Strada din Barri Gotic, Barcelona

Barri Gothic este practic un labirint de stradute ce converg in piatete. O mare parte a cartierului gotic este inchisa traficului cu exceptia vehiculelor care se ocupa cu aprovizionarea si taxiurilor. In Barri Gothic exista o serie de cladiri ce merita vazute cum ar fi Basilica La Merce si Primaria Barcelonei (Casa de la Ciutat).

Vizualizari: 1417