Teatrul lui Dionisos din Atena

Teatrul lui Dionisos, construit in scobitura naturala in sudul Acropolelor, a fost primul teatru din lume construit din piatra si reprezinta nasterea tragediei grecesti.

Original locul unde era venerat zeul Dionisos, zeul vinului si al fertilitatii, in dans si cantec in sec al V-lea, piese ca Aeschylus, Sofocles, Euripides si Aristofan au fost jucate aici. Teatrul a fost construit in mai mute etape, fiecare contribuind la dezvoltarea dramei, in sec al IV-lea d. Ch fiind refacut cu scaune de marmura. Ceea ce s-a pastrat pana astazi, dateaza din vremea Imperiului Roman are o capacitate de 17.000 de spectatori, asezate initial in 64 de randuri de scaune dintre care doar 20 au mai supravietuit.

Teatrul lui Dionisos din Atena
Teatrul lui Dionisos din Atena

Teatrul lui Dionisos era impartit in 3 parti importante. Orchestra cu un spatiu circular unde avea loc actiunea, scena cu o cladire alungita unde se schimbau actorii si care servea si ca fundal sau decor si auditoriul unde se aflau spectatorii.

Informatii utile pentru vizita la Teatrul lui Dionisos

Orar:
Teatrul lui Dionisos poate fi vizitat in fiecare zi intre orele 8:00-19:00 vara si intre 8:30-18:00 iarna (mai putin lunea cand este inchis)

Preturi:
Taxa de intrare la Teatrul lui Dionisos & Odeion este de 2 €

Transport:
Metrou: statia Acropolis

Obiective turistice Atena