Muzeul Artelor Populare Grecesti din Atena


Muzeul artelor populare grecesti este gazduit de vila Lassanis construita in anul 1842 langa Agora si contine aproape 1.200 de exponate populare grecesti datand din sec XVIII pana astazi, rodul al unei jumatati de secol de cercetari si studiu al muzicologului Fivos Anoyanakis. O buna parte este dedicata instrumentelor muzicale pe care le puteti gasi in acest muzeu si printre ele se numara: bouzouki, mandoline, viori, clarinete, flauturi, tobe, citere, dulcimere, cimpoaie.

Muzeul Artelor Populare Grecesti din Atena Muzeul Artelor Populare Grecesti din Atena

Colectia permanenta se intinde pe 3 etaje si este impartita in 4 sectiuni: membranofone (tobele din ceramica, tamburinele), aerofone (flauturi, cimpoaie), cordofone (chitari, mandoline, dulcimere) si idiofone (clopotei).

Vizitatorii nu doar vor admira instrumentele expuse ci vor asculta si muzica produsa de fiecare din ele. Muzeul organzieaza concerte de muzica folk traditionala greceasca.

Informatii despre vizita la Muzeul Artelor Populare Grecesti din Atena

Orar:
Muzeul instrumentelor muzicale populare grecesti poate fi vizitat in fiecare zi intre orele 10.00-14.00 cu exceptia zilei de miercuri cand este deschis intre orele 12.00-18.00 si zilei de luni cand este inchis.

Preturi:
Vizitarea Muzeul instrumentelor muzicale populare grecesti este gratuita.

Adresa:
Strada Diogenous, Plaka

Vizualizari: 243