Muzeul National de Arheologie din Atena


Muzeul national de arheologie gazduieste cele mai importante artefacte din locatii variate ale Greciei. Muzeul national de arheologie din Atena este cel mai mare muzeu din Grecia si unul din cele mai mari muzee din lume. Colectiile sale cuprind 20.000 de exponate oferind o panorama a civilizatiei grecesti de la inceputul erei preistorice pana la perioada antica tarzie.

Muzeul National de Arheologie din Atena Muzeul National de Arheologie din Atena

Muzeul este amplasat intr-o cladire impozanta neoclasica de la sfarsitul sec. al XIX-lea. Spatiul imens al expozitiei este organizat in numeroase galerii pe fiecare din cele 5 etaje pe o suprafata de 8.000 de metri patrati: Colectia Preistorica, care include lucrari ale marilor civilizatii din mileniul 6 i.C. si pana in anul 1050 i.C.(Neolitic, Era Cicladica, Era Miceniana); Colectia de Sculpturi include sculpturi grecesti din sec VII-V i.C.; Colectia de Vase si Obiecte Mici contine lucrari reprezentative din ceramica greceasca antica din sec al XI-lea i.C. pana in perioada romana; Colectia de obiecte metalurgice include multe statui interesante iar Colectia Egipteana si a Orientului Apropiat cuprinde lucrari incepand cu anul 5.000 i.C. si pana in perioada cuceririlor romane.

Muzeul detine deasemenea si o arhiva impresionanta de fotografii si o librarie cu publicatii rare, fiind imbogatita cu noile modernizari ce pot ajuta cercetatorii in descoperirile lor. De asemenea, muzeul detine si laboratoare moderne de conservare pentru metale, ceramica, piatra, si materiale organice, un atelier de colorat, un laborator de fotografie si un laborator de chimie.

Muzeul organizeaza diverse expozitii temporare, un hol de lectura pentru materiale arheologice si unul din cele mai mari magazine ale Fondului Descoperirilor Arheologice. Muzeul national de arheologie este vizitat anual de mii de turisti. Pe langa expunerea comorilor sale, organizeaza expozitiile temporare aducand exponate atat din Grecia cat si din afara ei.

De asemenea, muzeul national de arheologie functionaza ca centru de cercetare pentru oamenii de stiinta si pentru elevii din toata lumea si participa la diferite programe educationale. O caracteristica deosebita este faptul ca muzeul pune la dispozitie ghizi pentru persoanele cu probleme de auz.

Informatii utile despre vizitarea Muzeului National de Arheologie din Atena

Orar:
Muzeul National de Arheologie din Atena poate fi vizitat dupa cum urmeaza
Luni: 13:30 - 20:00
de Marti pana Duminica: 08:30 - 15:00
Muzeul National de Arheologie din Atena este inchis pe 25 si 26 Decembrie, 1 Ianuarie, 25 Martie, Duminica de Paste si pe 1 Mai.

Pret:
Taxa de intrare la Muzeul national de arheologie este de 7 €.

Adresa:
Strada Patission nr. 44

Transport:
Metrou: statia Viktoria sau statia Omonoia.

Vizualizari: 2050