Torres de Serranos - Turnurile Serranos din Valencia


Turnurile Serranos din Valencia sau Poarta Serranos reprezinta unul dintre cele mai fascinante obiective turistice din oras. Torres de Serranos s-au numarat printre cele douasprezece porti din zidurile care aparau odinioara orasul de invadatori. Turnurile au fost construite in secolul 14 dupa un proiect al lui Pere Balaguer. Constructia lor a fost finalizata in anul 1391 si in perioada urmatoare au fost principala poarta de acces in oras. Din punct de vedere arhitectonic, ambele turnuri au forma pentagonala, sunt conectate printr-o galerie si decorate cu modele gotice. In varf au parapeti si in jurul intregii structuri se pot observa ramasitele vechiului sant de apa care le proteja de inamici.

Turnurile Serranos din Valencia Turnurile Serranos din Valencia

Torres de Serranos au fost folosite in scop defensiv pentru o lunga perioada de timp insa au avut rolul lor si in cadrul unor manifestari oficiale sau ceremonii de primire ale regilor sau ambasadorilor din alte regate care vizitau Valencia. Turnurile au functionat in trecut si ca temnita, aici fiind inchisi unii nobili de marca si chiar regi. Faptul ca turnurile au functionat ca inchisoare, le-a salvat si de la demolare in 1865, atunci cand zidurile orasului au fost desfiintate. Mai aproape de zilele noastre Turnurile Serranos din Valencia au fost folosite pe post de depozit pentru opere de arta aduse de la Muzeul Prado din Madrid pentru a le oferi adapost pe perioada Razboiului Civil Spaniol.

Turnurile Serranos din Valencia Turnurile Serranos din Valencia

In zilele noastre Turnurile Serranos sunt vazute ca o importanta atractie turistica a orasului Valencia si pot fi vizitate contra unei sume modice. Majoritatea turistilor care viziteaza Valencia, aleg sa urce si in varful Turnurilor Serranos pentru a admira privelistea orasului de pe terasa lor. Cu anumite ocazii, turnurile sunt folosite pentru a gazdui diferite evenimente, cu precadere in timpul unora dintre cele mai importante festivaluri ce se organizeaza in Valencia.

Informatii despre vizitarea Turnurilor Serranos din Valencia

Preturi:
Adulti: 2.00 €; copii intre 7 si 12 ani, pensionari si studenti: 1.00 €.
Duminica intrarea este gratuita.

Adresa:
Plaza de Fueros, 46003, Valencia, Spania.

Orar:
De marti pana sambata de la 10:00 la 14:00 si de la 16:30 la 20:30
Duminica si in timpul sarbatorilor legale: 10:00 - 15:00.
Luni este inchis.

Transport:
Autobuze: 5, 28, 47, 95.

Vizualizari: 312