Mercado Central din Valencia


Turistii care ajung sa viziteze Valencia sunt directionati aproape in unanimitate spre Mercado Central, piata istorica din centrul orasului, construita intre anii 1915 si 1928. Cladirea cu o suprafata de opt mii de metri patrati isi asteapta vizitatorii, localnici dar si turisti deopotriva cu unele dintre cele mai proaspete si gustoase mancaruri ce pot fi gasite in Valencia.

Cladirea in stil modernista este cel putin impresionanta. Legendele locale spun ca a existat o piata in acest loc inainte de construirea cladirii care adaposteste astazi Mercado Central, inca din secolului al 14-lea.

Mercado Central din Valencia Mercado Central din Valencia

Desi localnicii care locuiesc in apropiere au acces facil la aceasta piata, despre turisti nu se poate spune acelasi lucru pentru ca nu exista nicio statie de metrou in apropiere - desi exista niste planuri pentru a construi una. Asadar cea mai apropiata statie de metrou ar fi Colon care este deservita de metrourile de pe liniile 3 si 5.

In piata se poate intra pe una dintre multiplele intrari si imediat ce veti pasi inauntru veti fi coplesiti de simpla imensitate a cladirii dominata de un dom de sticla situat la aproape 30 de metri inaltime. Acesta este decorat cu vitralii si desene foarte interesante.

Mercado Central din Valencia Mercado Central din Valencia

Piata propriu-zisa este impartita intr-o serie de sectiuni oarecum ambigue, in functie de tipurile de produse alimentare disponibile. Marea majoritate a produselor sunt insa locale, proaspete si foarte traditionale. In special partea unde sunt comercializate produse animale, acolo unde spectacolul oferit de produsele din carne proaspata si care nu a fost inca bine spalata de sange poate aduce cu un film horror. Aceasta sectiune este una care trebuie clar evitata de vegetarieni. Spaniolii trateaza cu toata seriozitatea pasiunea lor pentru carne afumata si jambon si de aceea sectiunea dedicata acestui tip de mezeluri este una foarte spectaculoasa. Unele dintre sortimente costa sute de euro si sunt taiate in felii foarte subtiri ce aproape ca se topesc pe limba.

Mercado Central din Valencia Mercado Central din Valencia

Fie ca este vorba de carne, legume sau alte produse alimentare, ceea ce atrage atentia la mai toate produsele prezente in Mercado Central este prospetimea acestora si faptul ca aproape toate sunt organice si de o calitate excelenta. Mancarea si gatitul acestor ingrediente deosebit de proaspete este o parte importanta a culturii din zona Valenciei iar Mercado Central poate fi locul unde turistii au ocazia sa incerce cateva dintre aromele locale.

Informatii despre vizita la Mercado Central din Valencia


Preturi:
Intrarea este gratuita.

Adresa:
Plaza Ciudad de Brujas, 46001 Valencia, Spania.

Orar:
De luni pana sambata de la 07:30 to 14:30.
Duminica este inchis.

Transport:
Autobuze: 7, 27, 28, 81.
Metrou: liniile 3 si 5, statia Colon.

Vizualizari: 1234