Oceanografic - Aquariumul din Valencia


Oceanografic ii invita pe turistii care aleg sa viziteze acest obiectiv turistic din Valencia, sa calatoreasca in jurul intregii lumi, prin toate marile si oceanele sale. Peste 45.000 de exponate reprezentand 500 de specii marine diferite pot fi admirate in acest aquarium. Printre speciile ce pot fi vazute aici se numara rechini, balene beluga, lei de mare, morse, pisici de mare sau pinguini. Toate acestea si multe altele populeaza cele noua bazine enorme, structurate pe doua etaje si impartite astfel incat sa reprezinte cat mai bine cele mai emblematice ecosisteme ale planetei.

Parcul Oceanografic a fost creat ca un centru de divertisment, instruire si cercetare si este structurat in zece zone, fiecare cu specificul sau. Aceste zone reflecta habitatele din Mediterana, din oceanele polare Artic si Antarctic, din insule si mari tropicale, din marile temperate si din Marea Rosie. In plus parcul se mandreste si cu un delfinariu de exceptie si cu un auditorium, unde se gaseste si aquariumul Marii Rosii. Exista o zona dedicata mlastinilor si diferite gradini cu peste 80 de specii de plante. Pe langa toate acestea, la Oceanografic veti gasi desigur si magazine si restaurante - dintre toate restaurantele cel subacvatic este cel mai demn de mentionat, fiind locul unde turistii pot servi masa inconjurati fiind de un imens acvariu.

Oceanografic - Aquariumul din Valencia Oceanografic - Aquariumul din Valencia

Oceanografic este parte integranta din Orasul Artelor si Stiintei si este format din mai multe cladiri - fiecare putand fi identificata prin numele marilor si oceanelor lumii - ce gazduiesc expozitii cu cele mai reprezentative medii de viata si ecosisteme. Cladirea circulara prin care se intra in Oceanografic are pereti din sticla inalti de 26 de metri si a fost proiectata de arhitectul Felix Candela. La parter se pot gasi puncte de informare, magazine si alte servicii si tot de aici se pot accesa cele zece zone care compun aquariumul din Valencia.

Oceanografic - Aquariumul din Valencia Oceanografic - Aquariumul din Valencia

Oceanografic nu a fost conceput numai ca un loc de petrecere a timpului liber sau numai pentru a atrage turistii care viziteaza Valencia, ci are si un rol important in educatie si cercetare a stiintelor marine, incercand in acelasi timp sa faca oamenii mai constienti de importanta conservarii biodiversitatii. Oceanografic are si doua laboratoare dedicate conservarii si salvarii unor specii marine aflate in pericol. Tot aici sunt puse bazele unor programe educationale si de dezvoltare, menite sa foloseasca facilitatile impresionante de care dispune aquariumul, in interesul stiintei si cercetarii in domeniul biodiversitatii.

Oceanografic Valencia - Informatii utile

Adresa:
Strada Eduardo Primo Yufera, 1B 46013 Valencia, Spania.

Transport:
Autobuze: 15, 95 - statia Eduardo Primo Yufera - Agora.

Preturi:
Adulti: 27.90 €
Copii intre 4-12 ani si pensionari peste 65 de ani: 21.00 €
Copiii pana in 4 ani au intrare gratuita.

Orar:
in perioada 2 ian - 17 iun si 1 oct - 30 dec: de duminica pana vineri: 10:00 - 18:00; sambata: 10:00 - 20:00
in perioada 13 iul - 31 aug: zilnic: 10:00 - 24:00
in restul anului: 10:00 - 19:00 sau 20:00.

Vizualizari: 619