Muzeul de Arte Frumoase din Valencia


Muzeul de Arte Frumoase San Pio V din Valencia este gazduit de o cladire in stil baroc ce a fost recent renovata si este posesorul uneia dintre cele mai impresionante colectii de tablouri din intreaga Spanie. Muzeul este in special recunoscut pentru colectiile sale de picturi ale artistilor valencieni, desi aici pot fi vazute si opere ale altor autori de marca cum ar fi El Greco, Velazquez, Murillo si Goya. Muzeul de Arte Frumoase din Valencia expune si sculpturi ale lui Mariano Benlliure dar si cateva piese arheologice foarte interesante.

Muzeul de Arte Frumoase din Valencia Muzeul de Arte Frumoase din Valencia

Expozitiile de la Muzeul de Arte Frumoase din Valencia prezinta in principal opere de arta ale unor artisti originari din Valencia cum ar fi Vicente Lopez, Juan de Joanes, los Ribalta, Pinazo si Joaquin Sorolla. Exista totusi expuse in cadrul muzeului si opere foarte valoroase ale altor pictori cum ar fi Sarto, Van Dyck, Murillo, Velazquez si Goya. Pe langa clasici exista si o colectie foarte interesanta de arta contemporana si cateva exponate arheologice foarte valoroase cum ar fi “Leul din Bocairent” sau mormantul paleo-crestin al sfantului martir Vincent. Colectia de tablouri gotice este cu adevarat deosebita in principal datorita calitatii operelor.

Cladirea care gazduieste Muzeul de Arte Frumoase din Valencia este in sine o atractie turistica. Fatada este delimitata de doua turnuri insa ceea ce atrage atentia sunt decoratiile care impodobesc ferestrele, cornisele si toate detaliile ce alcatuiesc un tot unitar. Mai mult ca orice insa, ceea ce atrage toate privirile este domul albastru cobalt. Remarcabila este si intrarea, un element baroc foarte interesant.

Muzeul de Arte Frumoase din Valencia - Informatii despre vizita

Adresa:
San Pio V, 46010, Valencia, Spania.

Transport:
Autobuze: 1, 6, 11, 16, 26, 28, 29, 36, 79 si 95.
Metrou: statiile Pont de Fusta si Alameda

Preturi:
Intrarea este gratuita.

Orar:
de marti pana duminica: 10:00 - 20:00
duminica: inchis.
Muzeul este inchis si pe 1 ianuarie, in vinerea mare si pe 25 decembrie.

Vizualizari: 396