Scala din Milano


Poate cea mai importanta opera din lume, La Scala din Piazza della Scala, dispune de un proaspat renovat auditoriu din catifea rosie. Printre spectatorii la aceste reprezentatii deosebite de opere italiene si balet se gasesc deseori demnitari de rang inalt din intreaga lume. Daca vreti sa asistati la un spectacol la Scala din Milano trebuie sa rezervati bilete cu multa vreme inainte de inceperea stagiunii.

Scala din Milano Scala din Milano

Proiectat de Piermarini, teatrul a fost construit intre 1776 si 1778 sub patronajul Mariei Tereza, Imparateasa Austriei in perioada cand mare parte a nordului Italiei se afla sub stapanirea dinastiei de Habsburg.

In timpul secolului al 19-lea, Scala a devenit un simbol al miscarii Risorgimento, miscarea poporului italian care lupta pentru unificare, in mare parte din cauza legaturii dintre Scala si viata marelui compozitor Giuseppe Verdi. Ariile sale au devenit adevarate chemari la arme. Semnificatia civica a teatrului Scala din Milano, a devenit incontestabila in 1872 cand a trecut in proprietatea orasului Milano.

La Scala continua sa reprezinte locul de intalnire al elitei milaneze. Repertoriul este unul deosebit pentru ca desi de cele mai multe ori programeaza opere clasice, din cand in cand mai sunt si reprezentatii ale unor capodopere mai neobisnuite.

La Scala dispune si de un muzeu unde pot fi admirate exponate reprezentative pentru marii compozitori ai Italiei cum ar fi Verdi, Rossini, Puccini sau Toscanini. Muzeul este deschis de la 9 am la 5:30 pm cu pauza de o ora la pranz intre 12:30 si 1:30. Pretul este de 5 €.

Adresa:
Largo Ghiringhelli 1, Piazza della Scala

Transport:
Metrou: statia Duomo sau Montenapoleone;
Autobuz: 61;
Tramvai: 1 sau 2;

Vizualizari: 1531