Stadionul Giuseppe Meazza - San Siro din Milano


Exista cateva stadioane celebre in lume si cand e vorba de Italia nici unul nu se compara cu Stadio San Siro din Milano. Este cel mai mare stadion din Italia, cu o capacitate de peste 80.000 locuri, iar design-ul sau distinct il face foarte usor de recunoscut. Datorita faptului ca San Siro este stadionul pe care joaca doua dintre cele mai mari echipe din Italia, sunt meciuri de fotbal importante in fiecare weekend. Stadionul din Milano este cunoscut sub mai multe nume iar motivele pentru acest fapt sunt mai complicate decat s-ar putea crede.

Stadio San Siro din Milano Stadio San Siro din Milano

Initial a fost numit “Stadio Comunale“, atunci cand a fost construit in anii 1920 si a fost oficial redenumit “Stadio Giuseppe Meazza” in 1979. Meazza a fost unul dintre cei mai mari fotbalisti italieni si desi a purtat tricourile ambelor echipe din Milano in timpul carierei sale, este cel mai mult cunoscut ca jucator al lui Inter (a jucat o perioada mult mai lunga sub culorile lui Inter decat pentru AC Milan). Astfel acum suporterii lui Inter numesc stadionul “Stadio Giuseppe Meazza”, in timp ce fanii lui AC Milan il numesc “San Siro” – acesta fiind numele cartierului in care se afla stadionul.

Orasul Milano este proprietarul de la Stadio San Siro si abele echipe, atat Inter cat si AC Milan sunt doar chiriase. Stadionul a fost initial proprietatea echipei AC Milan, Inter mutandu-se aici doar din 1947. Exista o serie de zvonuri ca Inter isi va construi propriul stadion si ca se va muta in casa noua dar deocamdata nu au fost confirmate.

Daca vizitati Milano, fie si numai pentru o zi sau doua, veti vedea cu siguranta San Siro, iar un tur al stadionului in sine nu trebuie ratat daca sunteti un iubitor al sportului. Exista si un muzeu la San Siro cu exponate din istoria ambelor cluburi. Aici pot fi vazute tricouri, fotografii, ghete, bilete si trofee. Mai impresionant insa decat muzeul este turul stadionului in sine. Pentru cativa euro in plus la biletul pentru muzeu puteti beneficia de un tur cu ghid al stadionului si veti avea sansa sa va asezati in fotoliile VIP si sa vizitati vestiarele ambelor echipe gazda. Exista si un magazin de suveniruri tematice daca nu ajungeti la fan shop-urile lui AC Milan si Inter din centrul orasului.

Adresa:
Via Piccolomini 5 - 20151 Milano

Transport:
Metrou : ~10 minute de la statia Lotto de pe MM1
Autobuz : 49 si 78
Tramvai : 16

Orar:
deschis zilnic intre 10:00 AM si 05:00 PM (orele pot varia in zilele cand se joaca meciuri sau cand sunt alte evenimente la stadion).

Preturi:
Muzeu - 7.00 € adulti; 5.00 € pentru cei sub 18 ani si pentru seniorii peste 65 de ani.
Muzeu & Turul Stadionului - 12.50 € adulti, 10.00 € pentru cei sub 18 ani si peste 65.

Vizualizari: 2309