Tempio della Vittoria din Milano


Tempio della Vittoria este un memorial din marmura ce se afla langa cazarma lui Garibaldi. A fost inaugurat pe 4 noiembrie 1928 la a 10-a aniversare a Vittorio Veneto – batalie castigata de italieni in primul razboi mondial. Acest monument comemoreaza milanezii morti in timpul razboiului. Memorialul a constituit motiv de controverse inca din primele zile ale proiectului condus de Giovanni Muzio in colaborare cu echipa sa formata din Ottavio Cabiati, Alberto Alpago Novello si Giò Ponti.

Tempio della Vittoria din Milano Tempio della Vittoria din Milano

Structura are o forma octogonala si trei etaje. O gama impresionanta de materiale a fost folosita in timpul lucrarilor de constructie de la Tempio della Vittoria. In interior exista o serie de monumente cum fi minunatul Mausoleo di Teodorico sau Rosa dei Venti di Atene. Semnalul luminos din varful cladirii poate fi vazut pe timp de noapte si de la 15 km distanta. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, memorialul a suferit daune importante datorate bombardamentelor.

A fost reconstruit cu meticulozitate si astazi poate fi admirat in toata splendoarea sa. De remarcat sunt si chipurile sculptate in nisele fatadei, sculptate de artisti cum ar fi Lombardi, Supino, Maiocchi. Printre ele se numara si Sant'Ambrogio de Adolfo Wildt.

Adresa:
Piazza Sant'Ambrogio

Vizualizari: 344