Piazza Duomo din Milano


Piazza Duomo este cea mai importanta piata din Milano si una din cele mai importante atractii turistice din capitala modei si afacerilor din Italia. Aici se gasesc Domul din Milano, Palatul Regal si Galleria Vittorio Emanuele II. Este situata in centrul orasului si aici se poate ajunge foarte usor cu orice mijloc de transport. In Piazza Duomo se gasesc magazine de lux si restaurante ce servesc o multime de delicatese intr-un decor foarte placut.

Piazza Duomo din Milano Piazza Duomo din Milano

Cea mai importanta atractie din Piazza Duomo este chiar Catedrala din Milano, care atrage toate privirile cu arhitectura sa gotica. Este una dintre cele mai mari biserici din lume, si a doua din Italia dupa Basilica San Pietro din Roma.

Mii de oameni trec prin aceasta piata zilnic si multi dintre ei sunt turisti care viziteaza catedrala sau Galleria Vittorio Emanuele II si celelalte magazine din zona. Majoritatea isi fac poze cu monumentul dedicat lui Vittorio Emanuele pentru a fi siguri ca vor pastra o amintire din Piazza Duomo. Palazzo Real ce dateaza din secolul 18 reprezinta o alta atractie din centrul orasului.

In zona din jurul pietei Duomo, turistii vor descoperi cel putin trei cladiri foarte populare. Pe Via Merconti, o strada plina de magazine ce leaga Piazza Duomo de Piazza Cordusio se afla Palazzo della Ragione, o cladire din secolul 13, una din putinele cladiri ce-au supravietuit din perioada medievala a orasului Milano. Pe Via Mazzini, o strada cu o atmosfera calma si incantatoare veti gasi o mica biserica renascentista, St Maria presso St Satiro. Tot in apropierea pietei se gaseste Biblioteca Ambrosiana care este adiacenta cu Pinoteca Ambroisiana (Galeria Ambroisiana) unul dintre cele mai importante “depozite” de cultura din Europa.

Turistii pot primi informatii foarte utile si tot felul de sfaturi turistice de la Biroul de Informatii Turistice care se gaseste si el tot in Piazza Duomo. Daca nu va descurcati prin oras sau aveti nelamuriri personalul oficiului va sta la dispozitie cu orice informatie sau sfat.

Vizualizari: 656