Galleria Vittorio Emanuele II din Milano


Chiar in centrul orasului Milano, chiar intre Duomo si Teatrul Scala din Milano, se gaseste Galleria Vittorio Emanuele II construita intre anii 1860 si 1870. Galleria Vittorio Emanuele II este un alt monument pentru Regele care a unificat Italia, asa cum Roma are enormul sau monument Vittorio Emmanuele. Poate fi numit si mall de shopping, dar este unul foarte elegant. Tavanul aflat foarte sus este facut din domuri de sticla si fier.

Galleria Vittorio Emanuele II din Milano Galleria Vittorio Emanuele II din Milano

Galeria a fost proiectata de Giuseppe Megnoni care din pacate a murit chiar inainte de a se termina cladirea, in urma unei cazaturi de pe schele. Astazi Galeria atrage o multime de italieni si turisti deopotriva, care vin aici pentru a face cumparaturi, pentru a manca si bea ceva sau doar pentru se plimba si a admira magazinele de lux. Datorita funtiilor multiple pe care le indeplineste, Galleria Vittorio Emanuele II, a fost supranumita camera vietii din Milano.

Acesta este locul cel mai potrivit pentru promenada unde pot fi vazuti cei mai eleganti italieni, unde puteti savura o inghetata sau unde puteti admira mozaicul de pe tavanul din curtea octogonala care reprezinta Europa, Asia, Africa si America sau mozaicurile de la capetele coridoarelor ce reprezinta Agricultura, Stiinta, Arta si Industria.

Adresa:
Piazza del Duomo

Vizualizari: 3512