Valencia Bioparc - Gradina Zoologica din Valencia


Valencia Bioparc este o gradina zoologica relativ noua. Ea a fost inaugurata in 2008 si ofera turistilor o sansa unica de a intra in contact sau de a vedea indeaproape animalele expuse aici. Gradina zoologica din Valencia se intinde pe o suprafata de peste 100.000 de metri patrati si a fost amenajata ca parte a parcului Cabecera, parcul ce ocupa albia secata a raului Turia. Cei care au proiectat gradina zoologica din Valencia au incercat sa dea viata unei experiente cu totul noi pe care au numit-o contopire zoologica. In centrul dorintei de a pune in practica ideea construirii unei gradini zoologice in Valencia, a stat dorinta de promovare a respectului pentru animale si pentru mediul inconjurator prin constientizarea publicului larg de importanta protejarii aminalelor salbatice in habitatul lor natural.

Imediat ce turistii ajung la Valencia Bioparc isi pot da seama ca nu au intrat intr-o gradina zoologica obisnuita. Turistii traverseaza un pod mare care ii poarta din orasul agitat spre o lume diferite regiuni ale Africii prind viata. Scopul celor care au proiectat parcul a fost de a ii face pe turisti sa se simta cat mai aproape cu putinta de animalele pe care le vad. Din acest motiv nu exista custi la Bioparc. Barierele care protejeaza vizitatorii de animalele care pot deveni periculoase sunt create din elemente naturale cum ar fi stanci, rauri sau poduri.

Zoo Valencia Bioparc Zoo Valencia Bioparc

Un alt aspect interesant al parcului este faptul ca spre deosebire de alte gardini zoologice, animalele au voie sa coabiteze in aceleasi regiuni, la fel cu ar face-o in jungla sau in savana. De aceea veti putea vedea spre exemplu gorile care isi impart zona cu maimute sau pasarile emu la un loc cu zebrele. Daca veti vizita Savana Africana de la Bioparc veti putea vedea girafele si chiar le veti putea mangaia, daca vin destul de aproape pentru a vedea ce se intampla. In zona Madagascarului veti putea vedea lemuri alergand chiar printre picioarele dumneavoastra.

Ce poti vedea la Zoo Valencia Bioparc

Gradina zoologica Valencia Bioparc este impartita in trei zone principale

Savana Africana este zona unde veti putea vedea ierbivore ca zebre, impala, berze marabu, girafe si rinoceri albi. Veti putea chiar merge pe sub pamant pentru a vedea cuiburile de termite si vizunele furnicarilor. Exista de asemenea o zona unde veti putea admira lei, manguste si elefanti.

Africa Ecuatoriala este cea mai ampla regiune a gradinii zoologice cu cele mai multe ecosisteme si habitate. Aici exista o sectiune foarte mare dedicata pasarilor africane si tot aici veti gasi maimutele si gorilele. Nu trebuie sa ratati leoparzii si cimpanzeii din zona impadurita ce se gaseste in jurul unei mlastini create articial.

Madagascar este treia zona din Bioparc si locul unde veti face cunostinta cu simpaticii lemuri. Aceste animale sunt cele de care va veti putea apropia cel mai mult intrucat sunt libere si se pot deplasa printre vizitatori.

O vizita la Valencia Bioparc este sinonima cu o zi plina de buna dispozitie si momente placute petrecute impreuna cu cei cu care vizitati orasul. Este bine totusi sa va alegeti cu atentie orele la care veti vizita aceasta atractie intrucat experienta traita poate diferi foarte mult in functie de acest lucru. Daca alegeti sa mergeti dimineata la ora deschiderii, gradina zoologica este destul de libera si animalele sunt foarte active. Daca insa alegeti sa mergeti seara, desi este mai aglomerat, veti putea vedea specatacolele ocazionate de hranirea animalelor flamande. Valencia Bioparc se numara printre cele mai noi si frumoase atractii ale Valenciei. Este o gradina zoologica deosebita, diferita de multe alte gradini zoologice si un loc unde va veti simti mai aproape de animale datorita faptului ca le veti putea vedea intr-un mediu foarte similar cu cel in care traiesc in libertate. Pentru cei mici, mai ales pentru cei care sunt fani ai filmului de animatie Madagascar, prezenta lemurilor va fi un motiv de nespusa bucurie. Adultii se pot delecta cu o cafea sau o inghetata in timp ce admira tigrii iesiti la plimbare. Asadar cand ajungeti in Valencia nu ezitati sa mergeti si la Bioparc - este o experienta unica si interesanta.

Lemur la Valencia Bioparc Lemur la Valencia Bioparc

Gradina zoologica Bioparc Valencia - Informatii despre vizita

Adresa:
Avenida Pío Baroja, 3, 46015, Valencia, Spania.

Transport:
Metrou: L3 sau L5 pana la statia Nou d'Octubre si de acolo 10 minute pe jos.
Autobuz: linia 7 de la Estacio Norte va lasa chiar in fata la Bioparc.

Orar:
Bioparc se dechide la ora 10:00 si se inchide la 18:00 de la jumatatea lui octombrie pana la sfarsitul lui martie. Primavara si vara este deschis pana mai tarziu pana la 19:00, 20:00 sau chiar pana la ora 21:00 in lunile iulie si august.

Preturi:
Adulti: 23,80 €
Copii intre 4 si 12 ani: 18,00 €
Batrani peste 65 de ani: 17,50 €
Copii sub 4 ani intra gratuit.

Vizualizari: 1391