Sfaturi practice Salzburg


Ce trebuie sa stiti pentru o vacanta perfecta la Salzburg, in Austria

Aeroportul Salzburg
Aeroportul Salzburg se afla la numai jumatate de ora distanta de mers cu autobuzul de centrul orasului si de aici exista curse spre multe destinatii din toata Europa si Austria. Exista si zboruri din Romania spre Salzburg, majoritatea insa cu escala.

Trenuri spre Salzburg
Orasul Salzburg este bine legat de reteaua de cale ferata. De la gara centrala pleaca trenuri din ora in ora spre Viena. Drumul dureaza aproximativ 3 ore si jumate si costa in jur de 45 de euro. Pana in Munchen trenul costa 27 € si face cam doua ore. De la Hauptbahnhof (Gara Centrala) mai puteti lua trenuri si spre Linz sau Innsbruck care circula si ele destul de des.

Reteaua de drumuri spre Salzburg
In Salzburg, majoritatea romanilor prefera sa se duca cu masina. Acest lucru se datoreaza si retelei de autostrazi care leaga Salzburg de alte orase. Exista trei autostrazi care converg in Salzburg si formeaza un cerc in jurul sau. A1 de la Linz, Viena si estul Austriei, A8/E52 dinspre vest si de la Munchen si A10/E55 din sud, de la Villach. Pentru cei care doresc sa ajunga in Tyrol cea mai buna ruta este drumul din Salzburg spre Bad Reichenhall din Germania ce continua spre Lofer si St Johann din Tyrol.

Transportul local in Salzburg
Soferii de autobuz vand bilete de o calatorie la pretul de 1.80 €, bilete de 24 de ore la pretul de 4.20 € si bilete valabile o saptamana la pretul de 11.70 €. Biletele cumparate inainte de la tutungerii (Tabak) sunt mai ieftine (1.60 €) si sunt vandute cand cinci la un loc. Copiii sub sase ani calatoresc gratuit.

Traseele autobuzelor le gasiti in statii si pe unele harti ale orasului. Autobuzele 1 si 4 au capat de linie la Hauptbahnhof si au dreptul sa circule prin zona pietonala din centrul vechi.

"Autobuzele taxi" circula de la 11:30 pm la 1:30 am (3 am in weekend) pe rute fixe si iau calatori de pe drum la un pret de 3.50 €. Ferdinand-Hanusch-Platz este punctul de plecare pentru rutele suburbane de pe malul stang si Theatergasse pentru rutele de pe malul drept.

Locurile de parcare sunt limitate si mare parte a centrului vechi este zona pietonala, asadar ar fi mai putin indicat sa veniti cu masina pana aici. Cea mai mare parcare din centru este Altstadt Garage. Parcarea costa in jur de 15 € pe zi dar unele restaurante din centru va vor stampila bonul de parcare pentru o reducere. Tarifele de parcare sunt mai ieftine pe strazile cu automate de tichete (zone albastre). Pentru un maxim de 3 ore veti fi taxati cu 3 euro sau cu 0.5 € pentru fiecare jumatate de ora de la 9 am la 7 pm in timpul saptamanii.

Salzburg Card

Cardul Salzburg ofera intrare gratuita la muzeele din Salzburg, utilizarea gratuita a funicularului fortaretei precum si transport inclus in interiorul orasului. Posesorii cardului Salzburg pot, deasemenea, profita de numeroasele discounturi si concerte, spectacole la teatru sau excursii in vecinatatea Salzburgului.

Avantajele utilizarii Salzburg Card:

  • Intrare gratuita la toate atractiile orasului
  • Utilizarea gratuita a transportului in comun din oras inclusiv funicularul spre fortareata din Salzburg
  • Discounturi atractive la evenimentele culturale
  • Preturi reduse la excursiile din jurul Salzburgului

Perioada de valabilitate a cardului incepe de la prima utilizare. Cardul nu este transferabil iar cardurile pierdute nu vor fi inlocuite. Nu sunt oferite rambursari daca atractiile turistice sunt inchise sau pentru serviciile nefolosite in timpul valabilitatii cardului.

Cardul poate fi achizitionat de la hoteluri sau de la orice punct de informare turistica.

Salzburg Card Adult Copil (6-15 ani)
24 ore € 22,00 € 11,00
48 ore € 30,00 € 15,00
72 ore € 35,00 € 17,50

Cu ajutorul achizitionarii unui Salzburg Card puteti beneficia si de foarte multe reduceri la inchirieri de masini, inchirieri de biciclete, diverse cursuri si tururi sau excursii.