Salzburg - Acasa la Mozart


Salzburg este indiscutabil unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei atat din punct de vedere arhitectonic cat si al peisajelor ce pot fi admirate aici. Farmecul nemasurat face din Salzburg, peste care se apleaca umbra celui mai iubit fiu al sau, Mozart, un oras favorizat de divinitate. Indiferent ce adjective s-ar folosi, Salzburg este si va ramane unul dintre cele mai incantatoare orase ce pot fi intalnite intr-un periplu european, cu precadere datorita faptului ca Altstadt - malul stang al raului Salzach – are mai multe capodopere in stil baroc pe metru patrat decar orice alt oras de pe Pamant.

Salzburg inseamna "Castelul de sare" si a primit acest nume datorita minelor de sare din jurul orasului. Este situat pe Raul Salzach.

Raul Salzach si Castelul din Salzburg Raul Salzach si Castelul din Salzburg

Orasul cu o populatie de aproximativ 150.000 de locuitori, se gaseste la poalele unui deal stancos ce se numeste Monchsberg, in varful caruia se gaseste masiva fortareata Hohensalzburg. Altstadt se gaseste in spatiul dintre stanci si malul stang al raului. Dincolo de rau orasul devine tot mai modern pe masura ce ne indepartam de Castelul Mirabell si gradinile sale spre magazinele si cladirile de birouri de langa gara.

Salzburg este un oras ce poate fi vizitat tot timpul anului desi luna noiembrie spre exemplu poate fi o perioada cam monotona. Foarte multa lume prefera sezonul din perioada Craciunului cand zapada, colindele si pietele de Craciun fac orasul irezistibil. Salzburg este recunoscut pentru ploile sale care pot aparea din senin in orice perioada a anului asa ca turistii care vin aici trebuie sa-si aduca cu ei si o umbrela. Din fericire insa Salzburg are destule atractii turistice si obiective ce pot fi vizitate si atunci cand ploua.

In Sazburg cei mai multi romani se duc cu masina, orasul fiind legat de Viena si de Munchen prin autostrazi. De la Viena la Salzburg se poate ajunge si cu trenul in aproximativ 3 ore. Orasul dispune si de un aeroport foarte modern si bine dotat spre care exista si zboruri directe din Romania.

Pentru a vizita orasul Salzburg nu este nevoie decat de doua sau trei zile daca nu doriti sa mergeti si la obiective turistice din afara orasului. Daca petreceti doua nopti in Salzburg ar trebui sa aveti timp destul pentru a va face o idee despre frumusetile pe care le are de oferit. Oferta de cazare in Salzburg este foarte bogata deoarece zona este si una de ski asa ca puteti gasi cazare pentru toate buzunarele si care sa satisfaca toate cerintele turistilor.

Salzburg este al patrulea oras ca marime din Austria si pe langa Wolfgang Amadeus Mozart, „Sunetul Muzicii”, Festivalul Salzburg sau o destinatie foarte populara de vacanta pentru turistii din toata lumea, Salzburg mai are ceva! Este orasul delicioaselor ciocolate Mozart. Desigur se gasesc peste tot in Europa dar in Salzburg trebuiesc incercate. Celebrele bomboane de ciocolata se numesc "Mozartkugeln". Ele au fost create prima data de Paul Furst in anul 1890 si numite dupa cel mai de seama fiu al orasului: Wolfgang Amadeus Mozart.