Haus der Natur, Muzeul de istorie a naturii din Salzburg


Haus der Natur din Salzburg se afla situat de-a lungul raului Salzach in apropiere de Biserica Sf. Blasius si de Anton-Neumayr-Platz. Este un muzeu amplu de istorie a naturii cu accente pe aspectele locale si regionale dar cu o gama foarte variata de expozitii.

La fel ca alte muzee din Salzburg si Haus der Natur era putin demodat pana la modernizarea prin care a trecut in ultimii ani. Prin unele colturi ale muzeului inca se mai poate simti spiritul anilor 60 dar in general, Haus der Natur este o institutie moderna cu o gama larga si interesanta de exponate prezentate cu ajutorul unor mijloace de ultima generatie.

Printe atractiile cele mai importante ale muzeului se numara acvariile, considerate printre cele mai bune din Centrul Europei, ceea ce se poate spune ca nu inseamna mare lucru. Cu toate acestea, acvariile sunt bine mentinute si pe langa biologi, Haus der Natur este un muzeu cunoscut pentru colectia de specii mediteraneene si colari tropicali.

Muzeul de istorie a naturii din Salzburg Muzeul de istorie a naturii din Salzburg

Un acvariu de 10 mii de litri cu apa de mare gazduieste rechini care sunt hraniti in fiecare zi de luni la 10:30 am. Este un spectacol deosebit pentru cei interesati. O alta sectiune cu animale vii este gradina zoologica de reptile, cu o mare colectie de serpi, soparle si amfibieni.

Haus der Natur - in cautarea identitatii

Multe dintre exponate par sa nu fie la locul lor intr-un muzeu de istorie a naturii, fiind exponate cu tenta tehnologica si de explorare a spatiului – dar in orice caz sunt distractive mai ales pentru cei mici. Asa ca daca va aflati in Salzburg si aveti copii, nu ezitati sa-i duceti intr-o vizita la Haus der Natur. Mai apropiate de tematica muzeului sunt sectiunile de geologie si de stiintele pamantului, cu o multime de referinte locale si exponate cum ar fi niste giuvaiere masive descoperite chiar in muntii de la sud de Salzburg. Exista si o sectiune unde exponatele pot fi atinse. Aici copii pot face experimente stiintifice si ingineresti care le pot ridica tot felul de intrebari pasionante.

Haus der Natur este un muzeu frumos si unul dintre cele mai interesante muzee din Austria. Desigur exista muzee mult mai atractive in restul Europei insa daca va aflati in Salzburg merita si acesta o vizita, mai ales daca aveti niste timp liber si un dram de interes in istoria naturii, sau daca ploua afara si nu puteti vizita orasul. Cu toate acestea trebuie sa tineti minte ca muzeul acesta nu este un lucru specific orasului Salzburg asa ca ati putea incerca si sa cautati ceva mai reprezentativ daca stati in Salzburg numai o zi sau doua.

Pret:
Adulti: 6.00 €
Copii (peste 4 ani): 4.00 €
Intrarea este gratuita cu Salzburg Card.

Orar:
Zilnic, inclusiv de sarbatori: 9:00 - 17:00

Adresa:
Museumsplatz 5, 5020 Salzburg

Transport:
Haus der Natur este chiar in centrul vechi al orasului Salzburg.
De la gara principala din Salzburg puteti ajunge cu autobuzul 1, in directia Zentrum pana la statia Monchsbergaufzug.

Vizualizari: 449