Tower Bridge - celebrul pod din Londra


Acum mai bine de 100 de ani, in epoca Victoriana a fost construit acest pod care a devenit unul dintre cele mai importante si cunoscute obiective turistice din Londra. Pasaje pietonale au fost facute pentru a permite oamenilor sa traverseze Tamisa in timp ce podul poate fi ridicat pentru a permite vapoarelor mari sa treaca.

In 1547 rezistenta monarhista s-a mutat la Palatul Whitehall, dar Lorzii au continuat sa se intalneasca la Westminster, in timp ce Camera Comunelor se reunea la Capela Sf. Stefan. Inca din acele vremuri stravechi, Palatul Westminster a fost casa Parlamentului Englez. In 1834 un foc a izbucnit si a reusit sa distruga o mare parte din vechiul palat; tot ce a ramas a fost cripta capelei, un turn si Sala Westminster. Sala Westminster a fost salvata chiar de Lordul Melbourne, Primul Ministru din acea vreme, care a cerut ca pompele de stingere a incendiului sa fie amplasate chiar in sala si care a supravegheat personal operatiunea de stingere a incendiului.

Tower Bridge din Londra Tower Bridge din Londra

Astazi, pasajele pietonale servesc drept galerii de unde poate fi admirata panorama peste Tamisa; una dintre cele mai incantatoare privelisti ale Londrei, un oras al carui colorit este intr-o permanenta schimbare. La Expozitia Tower Bridge turistii se pot bucura de toate aceste privelisti care taie respiratia oricui prin splendoarea lor, dar pot in acelasi timp sa afle lucruri interesante despre istoria podului si despre felul in care a fost contruit cu ajutorul unor exponate interactive si al unor filme explicative. Apoi vizitatorii pot vedea camera motoarelor cu aburi care in era Victoriana puneau in miscare podul.

Orar:
Vara: 1 Aprilie – 30 Septembrie: 10:00 am – 6:30 pm (ultima intrare la 5:30 pm)
Iarna: 1 Octombrie – 31 Martie: 9:30 – 6:00 pm (ultima intrare la 5:00 pm).

Inchis pe 25 Decembrie.

Preturi:
Adult 5.50 £
Copii (5-15 ani) – 3.00 £
Copii sub 5 ani – gratuit.
Exista si un bilet combinat Tower Bridge si Monument: 6.50 £ pentru adulti si 3.50 £ pentru copii intre 5 si 15 ani.

Se fac reduceri pentru grupuri dar este nevoie de programare in avans.

Vizualizari: 2449